Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu marchează prima zi a ediţiei din 2022 cu un impresionant spectacol cu drone realizat de echipa EVSKY. Spectacolul, intitulat #findBEAUTY, constituie o premieră în istoria FITS şi înlocuieşte celebrele focuri de artificii care au luminat cerul la ediţiile anterioare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu are loc între 24 iunie şi 3 iulie şi este cea mai mare sărbătoare a artelor spectacolului! Pentru zece zile, oraşul şi împrejurimile sale vor fi gazda a peste 3500 de participanţi din 75 de ţări, iar publicul este aşteptat la peste 800 de evenimente în 80 de spaţii de joc.

„Am ascultat, aşa cum facem mereu, vocea comunităţii sibiene care ne-a sugerat că artificiile sunt o formă de spectacol extrem de populară şi apreciată de public, însă nu foarte prietenoasă cu mediul.
Mai mult decât atât, FITS aduce mereu publicului cele mai noi tehnologii puse în slujba artelor spectacolului. Avem VR, avem muzee virtuale şi multe altele, astfel că era firesc să facem acest pas de la lumina artificiilor la magia celor 200 de drone din spectacolul #findBEAUTY”, a spus Constantin Chiriac, preşedinte FITS şi director general TNRS.

Spectacolul EVSKY este inspirat din tema ediţiei din acest an - Frumuseţe - şi preia îndemnul organizatorilor de a găsi Frumuseţe în tot ce ne înconjoară, în natură şi oameni.

„Conceptul unui spectacol de lumini cu drone porneşte de la o idee, apoi sunt desenate pictogramele, iar o echipă de proiectare le traduce în imagini animate. Colaborarea cu FITS include crearea şi execuţia a două spectacole diferite, precum şi punerea la dispoziţie a doi piloţi UAS şi a unei echipe la faţa locului.” Mădălin Preda - Creative Director & Project Manager EVSKY.

Show-ul cu drone este integrat cu un spectacol de lasere şi creează un eveniment vizual şi auditiv de proporţii epice, conceptul muzical fiind semnat de compozitorul Vasile Şirli. Coloana sonoră de excepţie care îmbogăţeşte acest spectacol - două monumente ale muzicii universale sub bagheta maestrului Sergiu Celibidache - contribuie la o experienţă artistică unică: „Rapsodia română nr. 1” de George Enescu (înregistrarea istorică din 1978) şi „Odă bucuriei” de Ludwig van Beethoven.
Din echipa acestui grandios proiect fac parte regizorii Bobi Pricop şi Alexandru Condurache.

Primul spectacol artistic cu drone, la nivel mondial, a avut loc în urmă cu zece ani, în Austria.

Tehnologia, fără de care n-ar fi posibil show-ul de lumini cu drone de la FITS 2022, este alcătuită din softul de control EVSKY STUDIO şi dronele EVSTAR, acestea fiind construite special pentru acest gen de spectacol. O singură dronă cântăreşte mai puţin de 500 de grame şi poate produce până la 16 milioane de combinaţii de culori.
Acestea se deosebesc de dronele standard printr-o serie de caracteristici unice, precum sursa puternică de lumină LED sau lipsa camerelor foto şi oferă un LED RGB full-color, un mod de zbor inteligent şi un sistem de poziţionare de înaltă precizie.

Gratie experienţei profesionale extinse, echipa EVSKY a dezvoltat un sistem stabil, flexibil şi eficient care poate fi folosit în siguranţă de un singur pilot. Pentru fiecare show există şi un pilot secundar alocat pentru situaţii speciale. 
Publicul este în deplină siguranţă: „În timpul fazei iniţiale de planificare, lucrăm îndeaproape pentru a identifica zonele cele mai bune pentru lansare, spaţiul aerian sigur de zbor şi unghiurile optime de vizualizare pentru public.” - Alin Neacşu-CTO & Flight Manager EVSKY.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.