Mai mult de 70 de piese de mobilier din cadrul Ambasadei României de la Paris au fost restaurate, conservate şi retapiţate de experţii Ilie Mitrea şi Ioan Brai de la Muzeul Naţional Brukenthal, înainte de Jocurile Olimpice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Restauratorii Muzeului Naţional Brukenthal au colaborat cu arhitecţii Ştefan Manciulescu şi Cristina Manciulescu Negoescu.

"În baza relaţiilor de prietenie şi colaborare cu ES doamna Ioana Bivolaru, ambasadoarea României la Paris şi în urma vizitei efectuate la sediul reprezentanţei României din capitala Franţei în luna februarie a acestui an, în luna iunie şi iulie am hotărât ca specialiştii în restaurare din cadrul Muzeului Naţional Brukenthal să înceapă proiectul de conservare şi restaurare a mai multor piese din cadrul Ambasadei României la Paris. Sunt multe piese de mobilier, opere de artă şi alte piese ce au întrat acum în primul lot. Este important că am reuşit acum, după multa vreme, ca peste 70 de piese să fie salvate şi aduse intr-o stare foarte bună. În cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, Ambasada României în Franţa va găzdui numeroase evenimente şi vizite oficiale, printre care şi vizita ES Klaus Johannis, preşedintele României". Mulţumesc ES doamnei ambasador Ioana Bivolaru, doamnei Raluca Turcan, Ministrul Culturii, echipei Ministerului Afacerilor Externe, Băncii Transilvania şi echipei de restauratori", a declarat Alexandru Constantin Chituţă.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

"Sunt nişte oameni nu buni, excepţionali! Au făcut minuni la Paris! Mă bucur că am lucrat foarte bine împreună şi mai ales că i-am cunoscut. Ne-am înţeles extraordinar. Mulţumesc de asemenea domnului director Alexandru Chituţă pentru efortul şi susţinerea acestor oameni speciali şi pentru dragostea de a face ceva important la sediul Ambasadei României de la Paris. Îi felicit din tot sufletul pentru munca foarte, foarte bună realizată de Ilie Mitrea şi Ioan Brai", a spus arhitecta Cristina Manciulescu Negoescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.