Papa Francisc a dezvăluit că a apelat la un psihanalist timp de şase luni, în anii 1978 – 1979, ”pentru a lămuri câteva lucruri”, spunând că tratamentul a avut succes. Suveranul Pontif a făcut mărturisirea în cadrul unor conversaţii cu sociologul francez Dominique Wolton, care va publica pe 6 septembrie o carte pe baza acestora, informează The Telegraph.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În cartea ”Pope Francis: Politics and Society”, Papa Francisc dezvăluie că a apelat la un psihanalist în Buenos Aires, pe vremea când avea 42 de ani, cu multe decenii înainte de a deveni Suveran Pontif, când Argentina se afla sub dictatură militară.

La acea vreme, Papa Francisc era cunoscut cu numele Jorge Mario Bergoglio şi era liderul ordinului iezuit în Argentina.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”La un moment dat, am simţit nevoia să consult un analist. Timp de şase luni, am fost la locuinţa ei săptămânal, pentru a lămuri câteva lucruri”, a dezvăluit Papa Francisc în cartea ”Pope Francis: Politics and Society”.

El nu a precizat ce ”lucruri” necesitau clarificare, dar a spus că tratamentul a avut succes.

”În acea perioadă de şase luni, m-a ajutat cu adevărat. A fost o persoană minunată”, a spus Suveranul Pontif, în vârstă de 81 de ani.

Dezvăluirea Papei Francisc este o premieră la Vatican, potrivit lui Robert Mickens, editorul versiunii în limba engleză a zotidianului catolic La Croix.

”Bergoglio este o persoană cu picioarele pe pământ, dar înţelege că nu îţi poţi rezolva toate problemele doar prin rugăciune. Acestea fiind spuse, el va fi primul care va susţine că psihanaliza nu înlocuieşte spiritualitatea”, a spus Robert Mickens. 

Papa Francisc a mai dezvăluit că se simte ca şi când ar ”trăi într-o cuşcă” în Vatican, pentru că nu se poate plimba singur. Însă, spiritual, Suveranul Pontif a spus că se simte ”liber”, adăugând că ”nimic nu îi provoacă teamă”.

Papa a vorbit, de asemenea, despre femeile care au avut o influenţă asupra vieţii sale, de la bunicile şi mama lui, la ”prietene” pe care le-a avut în perioada adolescenţei, înainte de a decide să devină preot.

”Legătura permanentă cu femeile m-a îmbogăţit”, a spus Suveranul Pontif.

În această carte, Papa Francisc mai vorbeşte despre sărăcie şi conflict, criza migranţilor, degradarea mediului şi relaţiile cu Islamul. El a precizat că Europa se teme în privinţa viitorului.

Cartea ”Pope Francis: Politics and Society” va avea 432 de pagini şi va fi publicată pe 6 septembrie, ziua în care Papa Francisc va face o vizită oficială în Columbia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.