O plângere împotriva platformei Tidal a fost depusă la poliţia din Norvegia de artişti din această ţară, după ce serviciul de streaming deţinut de Jay-Z a fost acuzat că a falsificat cifrele pentru a-i favoriza pe Beyoncé şi Kanye West, scrie AFP.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Compozitori şi editori muzicali au transmis, luni, că au depus o plângere la poliţie împotriva platformei de streaming Tidal. 

În urmă cu o săptămână, ziarul norvegian Dagens Naeringsliv (DN) a publicat un articol potrivit căruia cifrele cu privire la streamingul albumelor „The Life of Pablo” al lui Kanye West şi „Lemonade” al cântăreţei Beyonce au fost manipulate intenţionat, generând astfel încasări masive din drepturile de autor în detrimentul altor artişti.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Rapperul Jay Z a cumpărat Tidal, platformă care are rădăcini în Oslo, prin intermediul companiei Project Panther, în martie 2015, pentru 56 de milioane de dolari. În 2016, soţia lui Jay Z, Beyonce, şi fostul său protejat, Kanye West, şi-au lansat albumele exclusiv pe această platformă de streaming.

Într-un e-mail pentru AFP, reprezentanţi ai Tidal au respins acuzaţiile, spunând că acestea reprezintă „o campanie de denigrare” construită din minciuni.

Avocatul Jordan Siev care reprezintă platforma de streaming a spus pentru DN că Tidal neagă acuzaţiile de manipulare a cifrelor, susţinând că i-au fost furate datele.

Însă, în plângerea înregistrată la poliţia din Norvegia, organizaţia norvegiană Tono, care reprezintă aproximativ 30.000 de deţinători de drepturi, a transmis că manipularea acelor date de streaming a fost „puternică” şi „aparent credibilă”.  

„Trebuie să protejăm interesele deţinătorilor de drepturi pe care îi reprezentăm, dar credem, de asemenea, că această plângere este şi în interesul Tidal, care susţine că i-au fost furate şi manipulate datele”, a transmis Cato Strom, director al Tono.  

Potrivit unei analize publicate de Centrul norvegian pentru securitatea cibernetică şi a informaţiei ( Norwegian Center for Cyber and Information Security – CCIS), citată de DN, peste 320 de milioane de accesări ale unor melodii din cele două albume au fost false – această manipulare afectând peste 1,7 de milioane de utilizatori.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.