Proiectul multidisciplinar H3 Garden before detach() va debuta miercuri, în centrul Bucureştiului, şi cuprinde mai multe concerte, o expoziţie de instalaţii şi reprezentaţii ale primului spectacol-colaborare între un teatru românesc şi un studio de artă şi tehnologie.
Cinci seri de muzică live, mai multe reprezentaţii ale spectacolului-instalaţie „Who Am I? A human-robot performance” şi o expoziţie de instalaţii interactive sunt incluse în programul proiectului desfăşurat la adresa Popa Nan 82.
H3 Garden before detach() va fi lansat simultan cu cel mai mare festival de artă, tehnologie şi societate din lume, Ars Electronica. Proiectul multidisciplinar organizat de H3, în colaborare cu Teatrul Odeon şi :arrogant films este selectat pentru participare în acest an.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
O expoziţie de instalaţii interactive punctează finalul şederii creative a studioului de artă şi tehnologie H3 în enclava din Popa Nan 82. Spaţiul face parte dintr-un proiect de dezvoltare urbană care prevede demolarea acestui complex de clădiri, punând astfel sfârşit vocaţiei sale artistice actuale.
Vor fi prezentate „The Nature of Industry”, instalaţie de lumini şi linii, „Quantum Polytopes”, care îşi propune o reprezentare generală a prezenţei omului în Univers şi va conecta în timp real Linz, Centrul UNATC CINETic şi H3 Garden, şi instalaţia de lumini „A Jovian Storm”, prezentată cu sprijinul Conceptual Lab by Theo Nissim - din interiorul unei centrale electrice de la faţa locului va fi simulată o atmosferă extraterestră pentru spectatori.
Una dintre premierele festivalului o reprezintă muzica live integrată în instalaţii de lumini. În cadrul seriei de concerte Kaustik Nights, vor cânta Omul cu Şobolani (9 septembrie), Cred că Sunt Extraterestru (10 septembrie), Electric Brother (11 septembrie), Şuie Paparude (12 septembrie) şi om la lună (13 septembrie). Biletele sunt disponibile pe myticket.ro.
„Who Am I? A human-robot performance”, primul spectacol la graniţa teatrului, dansului şi a instalaţiilor de artă, un concept dezvoltat pentru prima dată în România, a fost sold-out după o săptămână de la punerea în vânzare a biletelor. La cererea publicului, organizatorii au suplimentat numărul reprezentaţiilor, astfel că sâmbătă şi duminică spectacolul-instalaţie va fi jucat de două ori, începând cu ora 16.00. „Who Am I? A human-robot performance” reprezintă o colaborare în premieră între un teatru din România, respectiv Teatrul Odeon, şi un studio de artă şi tehnologie, H3.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.