Nouă concerte world music, jazz şi fusion şi 200 de activităţi culturale vor avea loc, la Timişoara, la cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Plai, care se va desfăşura în perioada 9-11 septembrie, pe scenele de la Muzeul Satului Bănăţean.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit unuli comunict de presă transmis, marţi, de reprezentanţii Festivalului Plai de la Timişoara, în seara de 9 septembrie, prima zi a evenimentului, va urca pe scena de world music de la Muzeul Satului Bănăţean trupa Milky Chance, iar în 10 septembrie, tot pe scena de world music, va concerta Marinah, membră a trupei experimentale Ojos de Brujo, alături de Chicuelo, unul dintre cei mai renumiţi chitarişti de flamenco ai lumii.

”Pentru că Plai este un festival în care au crescut de-a lungul timpului mai multe arii culturale şi artistice, vă anunţăm că şi în acest an Sabotage şi Freenetik vor aduce artişti pe scena de muzică electronică în serile de vineri (Sabotage) şi sâmbătă (Freenetik). De asemenea, îi avem alături, în continuare, pe Marele Ecran şi Pelicula Culturală, parteneri de tradiţie şi prieteni ai cinefililor, care vor pregăti proiecţiile din binecunoscuta Casă a Filmelor. Antagon Festival va aduce spectacole de teatru, şi nu numai, pe scena de teatru-dans a festivalului şi cei peste 40 de parteneri culturali vor umple aleile muzeului de workshop-uri şi ateliere creative şi interactive”, se arată în comunicat.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În cele trei zile de festival vor avea loc nouă concerte de world music, jazz şi fusion. De asemenea, vor fi 45 de parteneri culturali care vor oferi peste 200 de activităţi. 

Abonamente la preţ special de pre-sale, 75 de lei pentru cele trei zile de festival, se pot achiziţiona până în in 30 iunie.

Plai este cel mai mare festival de “world music” din Europa organizat de voluntari şi primul festival din România ajuns în finala European Festival Awards. Festivalul a fost finalist în această competiţie în 2012, 2014 şi 2015 la categoria Best Small European Festival şi este câstigător al Premiului Charlemagne pentru tineri europeni în 2008, precum şi câstigător al premiului I al Galei Societăţii Civile 2009, la secţiunea Artă şi Cultură.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.