Două locuri istorice din Cartierul Icoanei, un fost Pensionat de Fete (Şcoala Centrală) şi o casă a Regelui Mihai (Rezidenţa Scena9), aşteaptă musafiri pe 20 mai, între orele 20.00 şi 2.00 dimineaţa, de Noaptea Muzeelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Cele două imobile, aflate la 100 de paşi unul de celălalt, vor fi deschise publicului larg pentru: lecturi din oră în oră şi două grădini cu muzică pe vinil, teatru în mansarda Rezidenţei şi dans în Grădina Interioară de la Şcoala Centrală, 5 spaţii interactive care propun experienţe şi reflecţii asupra comunicării întâlnirii/ neîntâlnirii cu noi înşine şi cu ceilalţi de aproape sau de departe, 4 expoziţii, tururi-ghidate în galeria istorică a Şcolii Centrale, Jam Session la miezul nopţii în grădina Rezidenţei şi o poveste la miezul nopţii sub frasinul de la Şcoala Centrală.

La Muzeul Naţional "George Enescu" se anunţă o seară plină de surprize: momente muzicale de la baroc la tango şi jazz, cu un accent classy, dat de sunetul viorii create de lutierul Paul Kaul pentru George Enescu. "Avem Jam Session până la 00.30, în cele trei sedii. Intrare gratuită", anunţă muzeografii. 

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" a pregătit o serie de activităţi. Aici, publicul este invitat să observe cum este interceptat sunetul liliacului din grădina Muzeului "Antipa", cu ajutorul detectorului de ultrasunete sau colectarea entomologică a insectelor nocturne cu ajutorul surselor luminoase speciale, toate sub sub coordonarea specialiştilor din muzeu. Până la miezul nopţii intrarea este gratuită. 

Palatul Suţu (Foto: Facebook)
Palatul Suţu (Foto: Facebook)

Pinacoteca Municipiului Bucureşti cuprinde peste 5.500 de picturi, lucrări de grafică, sculptură şi artă decorativă, realizate de artişti renumiţi precum Pallady, Grigorescu, Tonitza, Luchian, Maxy şi Arthur Verona. Vizitatorii vor descoperi lucrările expoziţiei temporare "Pinacoteca Bucureştiului. Un proiect interbelic”, la Palatul Suţu. 

Patruzeci de muzee şi spaţii culturale din Bucureşti şi 85 din ţară şi-au anunţat participarea la Noaptea Muzeelor 2017.

Dintre muzeele naţionale din Capitală s-au înscris Muzeul Naţional al Pompierilor, Muzeul Naţional al Aviaţiei Române, Muzeul Naţional al Literaturii, Muzeul Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” şi Muzeul Naţional de Artă Contemporană. Lor li se alătură patru case memoriale: George şi Agatha Bacovia, Ion Minulescu şi Claudia Millian, Tudor Arghezi, Liviu şi Fanny Rebreanu.

S-au înscris pentru a participa la acest eveniment şi Arhivele Naţionale, Casa Experimentelor, Cimitirul Bellu, Fundaţia Calea Victoriei, NOD Makerspace, care va deschide expoziţia “Muzeu 3017”, ce presupune şi inaugurarea unui spaţiu muzeal nou, Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor şi Oraşelul Cunoaşterii.

Muzeul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism ”Ion Mincu”, Muzeul de Istorie şi Cultură a Evreilor din România, ARCEN (Şcoala Centrală, Grădina Icoanei), Romanian Design Week, dar şi Liceul de Coregrafie ”Floria Capsari” se numără printre participanţi.

Potrivit organizatorilor, aplicaţia Questo va face trasee tematice de Noaptea Muzeelor, iar Uber va oferi curse gratuite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.