Nemira Publishing House S.R.L. a fost amendată de Consiliului Concurenţei cu 324.636,37 de lei „pentru pentru participarea la o înţelegere anticoncurenţială”, sancţiune pe care o consideră netemeinică şi pe care o va contesta în instanţă, se arată într-un comunicat de presă. Consiliul Concurenţei a sancţionat editura în urma unei investigaţii declanşate în luna august 2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„În toţi cei 33 de ani de activitate pe care îi sărbătorim, este pentru prima dată când Nemira face obiectul unei sancţiuni contravenţionale aplicate de către Consiliul Concurenţei. Nemira respinge ferm concluziile la care a ajuns Consiliul Concurenţei şi va apela la toate căile legale pentru a-şi dovedi nevinovăţia”, a transmis Nemira.

Nemira se declară surprinsă de decizia Consiliului Concurenţei, având în vedere argumentele şi probele pe care Nemira le-a pus la dispoziţia acestei instituţii ca răspuns la toate solicitările de informaţii primite pe parcursul investigaţiei precum şi în faţa Plenului Consiliului Concurenţei. Nemira a cooperat pe deplin cu autoritatea de concurenţă pe tot parcursul investigaţiei, punând la dispoziţie toate documentele şi informaţiile solicitate.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

"Societatea noastră a colaborat cu Consiliul Concurenţei pe parcursul întregii investigaţii, pe deplin şi fără a avea nimic de ascuns. Considerăm că Nemira este nevinovată în raport de acuzaţiile aduse de Consiliul Concurenţei şi suntem dezamăgiţi că, în ciuda dovezilor şi explicaţiilor pe care le-am prezentat, concluzia Consiliului este de a aplica o astfel de amendă, prima de acest fel de când Nemira îşi desfăşoară activitatea. Mai mult, această decizie vine într-o perioadă extrem de dificilă pentru întreaga industrie datorită inflaţiei şi falimentului unor distribuitori importanţi de pe piaţă, şi ne va îngreuna misiunea asumată de promovare a lecturii pe una dintre cele mai mici pieţe de carte din Europa. În această situaţie, vom fi nevoiţi să ne adresăm instanţelor de judecată pentru a ne demonstra nevinovăţia", a declarat Ana Lotts-Nicolau, acţionar al Nemira Publishing House S.R.L.

Până la momentul publicării acestui comunicat, Consiliul Concurenţei nu a transmis către Nemira decizia de sancţionare, care trebuie să cuprindă motivele şi raţionamentul pentru această sancţiune. Prin urmare, motivele care au determinat autoritatea de concurenţă să aplice sancţiunea nu sunt încă integral cunoscute. Decizia Consiliului Concurenţei nu este definitivă, iar Nemira intenţionează să o conteste în instanţă, urmând ca aceasta să hotărască, printr-o hotărâre definitivă, legalitatea şi temeinicia acestei decizii în privinţa Nemira, care îşi exprimă convingerea că instanţele competente vor constata nevinovăţia acesteia.

De asemenea, Nemira este implicată în mod activ în asigurarea conformităţii activităţilor sale de afaceri cu normele de concurenţă. În acest sens, Nemira a implementat un program intern de conformare cu normele de concurenţă prin instruirea personalului său în această privinţă şi a întreprins demersuri inclusiv pentru a contribui la diseminarea normelor de concurenţă către partenerii săi comerciali.

Nemira Publishing House este o editură independentă şi o afacere de familie cu capital integral românesc, care are ca misiune să aducă constant cititorilor poveşti puternice şi idei provocatoare. Nemira traduce unii dintre cei mai populari şi îndrăzneţi scriitori din toată lumea şi în acelaşi timp încurajează generaţiile noi şi emergente de scriitori români. De 33 de ani suntem în legătură permanentă cu cititorii noştri şi ne lăsăm călăuziţi de plăcerea lecturii. Nemira este o editură orientată spre inovare. În 2009 a lansat primele ebook-uri pe piaţa din România, iar în 2021 primele cărţi în format audiobook digital. Credem în literatură şi în puterea educaţiei de a salva vieţi. Libertatea de gândire, diversitatea, egalitatea şi empatia sunt aliaţii noştri cei mai de preţ pentru un viitor mai bun. De aceea încurajăm constant noi generaţii să citească şi luptăm pentru a creşte nivelul de educaţie în România prin campanii de social awareness validate de rezultatele obţinute.

Nemira în cifre:
peste 23 de milioane de cărţi în bibliotecile cititorilor
peste 1500 de autori publicaţi
peste 150 de titluri publicate în fiecare an
peste 150 de audiobook-uri

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.