Pavilionul de Artă București - Art Safari va oferi, în premieră, iubitorilor de artă şansa de a admira expoziţiile, în cadrul unor tururi nocturne. Experienţa vizitării pe timp de noapte a Pavilionului va include, pe lângă tururi ghidate, sesiuni de pictură live (o lucrare de artă creată sub ochii vizitatorilor) şi muzică live. Art Safari - ediţia 2019 va avea loc între 27 septembrie şi 6 octombrie, la Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piaţa Universităţii.
Tururile nocturne vor fi organizate vineri, 27 septembrie şi 4 octombrie, în intervalul orar 22.00-1.00.
Biletele limitate Night Tours au fost puse de astăzi în vânzare, pe www.artsafari.ro (99 lei). O altă noutate pe care o aduce ediţia 2019 a evenimentului Art Safari este lansarea biletelor VIP (250 lei), care oferă acces la o o serie de experienţe speciale, petreceri şi acces la Night Tour.
„Am început proiectul Art Safari cu dorinţa de a-i face pe tot mai mulţi oameni să descopere frumuseţea artei. De aceea, fiecare ediţie a însemnat mai mult decât o expoziţie – o experienţă. De la readucerea în circuitul public a unora dintre cele mai frumoase clădiri uitate din Bucureşti, până la punerea în scenă a unor performance-uri şi evenimente unice în cadrul Pavilionului, susţinut de Primăria Municpiului Bucureşti, prin Expo Arte. Art Safari a oferit întotdeauna mai mult decât experienţa clasică a vizitei la muzeu, aşa că anul acesta, pentru prima dată în istoria Art Safari, ne deschidem porţile şi în timpul nopţii, lansând o provocare: vino să îţi începi weekend-ul într-un muzeu, în timp de te bucuri de muzică şi artă live! Da, expoziţiile de artă nu au fost niciodată mai incitante!”, a declarat Ioana Ciocan, director general al Pavilionului de Artă Bucureşti - Art Safari.
Astăzi este şi ultima zi în care pot fi achiziţionate bilete şi abonamente early-bird, cu 50% discount. Începând din 15 septembrie, biletele şi abonamentele la cel mai mare eveniment dedicat artei din România vor putea fi achiziţionate cu un discount de 30%.
Cea mai mare expoziţie Tonitza din ultimii 50 de ani, alături de prima expoziţie dedicate noului val de artişti
Art Safari Bucureşti 2019 va găzdui, pe o suprafaţă de 10.000 mp, cea mai mare expoziţie dedicată pictorului Nicolae Tonitza din ultimii 50 de ani, o expoziţie de sculptură de la 1800 până în 2019, o expoziţie dedicată artei supercontemporane, o expoziţie dedicată artei chineze contemporane, un program educaţional (Art Safari Kids) şi un program de dezbateri (Art Talks).
Pavilionul Muzeal „Nicolae Tonitza şi geniul copilăriei”, curatoriat de Zoltán Soós, va găzdui importante lucrări de Nicolae Tonitza. Lucrările, prezente în Art Safari provin de la cele mai importante muzee şi colecţii private din România, dar şi din Europa, Nicolae Tonitza fiind colecţionat şi în afara graniţelor ţării. Focusul expoziţiei va fi universul copilăriei, ilustrat magistral de marele artist român.
Pavilionul Central „Repvblica. Despre umbre în sculptură”, susţinut de PIATRA ONLINE, va găzdui, în premieră, o expoziţie concepută şi realizată ca o privire antologică şi analitică asupra sculpturii din România, în perioada 1800-2019. Expoziţia curatoriată de Călin Dan va aduce împreună numele cele mai semnificative ale sculpturii româneşti, exemplificată prin lucrări provenite din importante colecţii private din Europa, dar și din colecţiile muzeelor din România. Selecţiei de sculptură i se adaugă instalaţie, artă decorativă și obiecte semnate de Brâncuși, Paciurea, Geta Brătescu, Ana Lupaș, Vasile Gorduz, Paul Neagu, Marian Zidaru şi mulţi alţii.
Pavilionul Supercontemporan. Young Blood. Arta timpului tău, susţinut de George, primul banking inteligent din România şi curatoriat de artistul Mihai Zgondoiu, introduce publicului noul val de artişti români şi cu arta timpurilor noastre, creată după 2000. Proiectul expoziţional „fresh” radiografiază mişcarea artistică urbană din România.
Pavilionul „Made in China. Călătorie în arta chineză contemporană” va prezenta lucrările unei noi generaţii de artişti tineri din China, care îşi exprimă viziunea asupra omenirii şi a naturii cu logică vizuală şi inspiraţie artistică autentice. În noul context istoric al Drumului Mătăsii Maritime al secolului 21, această expoziţie îşi propune să construiască o punte de comunicare între tinerii artişti din China şi întreaga lume.
Programul Art Safari Kids 2019 se va desfăşura pe o suprafaţă mai amplă decât în anii anteriori şi va cuprinde zone distincte potrivite vârstei participanţilor, unde vor avea loc ateliere de artă: pictură pe pânză, cursuri de sculptură, ilustraţie în pasteluri cretate, bandă desenată.
Pavilionul de Artă Bucureşti – Art Safari se desfășoară sub patronajul Primăriei Municipiului Bucureşti şi CNR UNESCO este un eveniment cultural unic ca structură, concept şi amploare din România. Pavilionul Muzeal, cu lucrările de Tezaur ale maeştrilor artei româneşti, Pavilionul Central, curatoriat de un expert internaţional, Pavilionul Supercontemporan, cu lucrări ale mişcării artistice urbane, programul educaţional - Art Safari Kids & Art Talks şi Programul Internaţional formează conceptul unic al Pavilionului de Artă Bucureşti. Art Safari a înregistrat 125.000 de vizitatori în primele cinci ediţii.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.