Vizitatorii pot vedea, la Muzeul Naţional de Artă din Timişoara, singurul laborator de restaurare din Europa Centrală, integrat într-un circuit muzeal. De asemenea, poate fi vizitat depozitul muzeului unde turiştii vor putea avea o experineţă digitală a ceea ce înseamnă fondul Muzeului de Artă din Timişoara.
”Laboratorul de restaurare face parte dintr-o triadă de experienţe pe care muzeul le deschide. E vorba de o premieră în România şi probabil şi în Europa Centrală. Din câte ştiu nu mai există un laborator de restaurare vizitabil în altă parte în Europa Centrală”, a declarat Filip Petcu, directorul Muzeului Naţional de Artă din Timişoara.
Evenimente
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
De asemenea, Filip Petcu a explicat că vizitatorii vor putea vedea şi depozitul, printr-o fereastră.
”Este o fereastră spre culisele muzeului, cum este, de asemenea, la etajul I, galeria de artă modernă românească şi arta bănăţeană. Conţine, de asemenea, o fereastră spre depozit, depozitul vizitabil printr-o vitrină în care se va amenaja un laborator de digitalizare în care publicul va putea avea o experienţă digitală a ceea ce înseamnă fondul Muzeului de Artă care este imens, aproape deloc cunoscut publicului, având un potenţial de a fi valorificat şi cunoscut de cât mai multă lume”, a explicat Petcu.
Directorul Muzeului Naţional de Artă a adăugat că doreşte apropierea muzeului cu cetăţenii mai puţin cunoscători de artă.
”De asemenea, avem galeria Art Open View, care este acea fereastră, acea treaptă prin care muzeul coboară în stradă în dialog cu cetăţenii, cu publicul, cu colecţionarii, cu toţi cei care au poate o timiditate sau o educaţie mai puţin canalizată spre a se apropia de muzeu”, a mai explicat Filip Petcu.
Urmărește-ne și pe Google News
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...