Muzeul Luvru a anunţat luni că a înregistrat o scădere anuală de 22% a numărului de vizitatori între 27 iulie, a doua zi după ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, şi 11 august, data încheierii competiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În timp ce numărul vizitatorilor a rămas stabil (-1%) între 1 şi 14 iulie faţă de 2023 (351.634 de vizitatori), acesta a scăzut cu 45% între 15 şi 26 iulie, cu două zile de închidere şi anularea unui eveniment de seară, a precizat cel mai mare muzeu din lume.

Scăderea preconizată poate fi explicată prin faptul că muzeul a făcut parte din perimetrul de securitate instituit de autorităţi în cele nouă zile care au precedat ceremonia de deschidere, accesul pe malurile Senei fiind restricţionat, iar anumite staţii de metrou şi poduri fiind închise.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

În perioada 27 iulie - 11 august, numărul vizitatorilor a crescut din nou, cu 331.759 de vizitatori, adică 23.644 de vizitatori pe zi, dar a fost totuşi cu 22% mai mic decât cel înregistrat în aceeaşi perioadă în 2023. De asemenea, din 2022 a fost instituit un număr maxim de 30.000 de vizitatori pe zi pentru a fluidiza traficul.

Ca şi în cazul Londrei, care a găzduit Jocurile Olimpice de vară din 2012, publicul venit în capitală pare să fi acordat prioritate evenimentelor sportive, neglijând muzeele şi activităţile culturale, cu o amânare până în toamna următoare pentru capitala britanică.

Luvru mizează pe marea sa expoziţie de toamnă "Figures du Fou", care se deschide la 16 octombrie, pentru a recâştiga publicul, a precizat instituţia.

Cifrele iniţiale pentru perioada ianuarie - iulie 2024 estimează numărul de vizitatori la "cinci milioane". Această cifră se compară cu 8,9 milioane pentru întreaga perioadă 2023, aproape de nivelul de dinainte de pandemie.

Domeniul Luvru, care include grădinile Tuileries şi Carrousel, a primit în fiecare zi mii de vizitatori pentru a admira cazanul olimpic şi balonul său cu heliu.

Deocamdată, nu au fost furnizate cifre precise privind numărul de vizitatori, în afară de cele 100.000 de bilete rezervate între 27 iulie şi 11 august pentru a vedea de aproape cazanul, care nu includ toate persoanele care au venit în fiecare seară în zonă pentru a-l vedea decolând.

Actor major al ceremoniei de deschidere şi al Jocurilor Olimpice, Muzeul Luvru a primit flacăra olimpică în sălile sale la 14 iulie şi a jucat un rol activ în spectacolul din 26 iulie, cu personaje care se mişcau între tablourile sale în timp ce acestea prindeau viaţă, piramida sa şi Grădinile Tuileries servind drept fundal pentru spectacol.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.