Mai mult de 10.000 de persoane au fost prezente la evenimentele Corului Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” din cadrul ediţiei a 31-a a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. „Istoria Festivalului se va scrie în funcţie de ediţia în care Corul Madrigal a venit şi a cântat altfel în inima FITS, la Sibiu! Dragi prieteni pe viaţă, vă îmbrăţişez cu inima şi cu sufletul, trecând prin minte toate luminile pe care le-am găsit cu voi!”, a spus Constantin Chiriac, preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, care a avut loc între 21 şi 30 iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Duminică, Corul Madrigal a prezentat cea mai nouă producţie a sa, chiar în ultima zi a FITS, unul dintre cele mai importante festivaluri ale artelor spectacolului din lume.

Spectacolul „Madrigal: Ritualuri”, organizat în coproducţie cu Muzeul Astra, în închiderea FITS, a fost susţinut în prezenţa a 4.500 de persoane. Spectacolul Extraordinar „Ritualuri” a adus pe malul Lacului Dumbrava un decor original, sub forma unei corăbii, pe al cărei catarg a fluturat steagul FITS. După apusul soarelui, concertul Corului Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu, a fost însoţit de light design, efecte speciale pirotehnice şi proiecţii luminoase spectaculoase pe lac şi în Pădurea Dumbrava.

După concert, până după ora 1:00, spectatorii au participat la scenele de ritualuri muzicale amplasate în pădure, susţinute de Zoli Toth şi Young Beats şi de corurile de copii Cantus Mundi: „Waldorf” Iaşi, dirijor Daniel Popa; „Unirea” Focşani, dirijor Ana-Maria Rusu; Corul Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” Oradea, dirijor Nicoleta Ţâmpu şi „Junior Vip & Vox Infantes” Cluj-Napoca, dirijor Anca Mariaş.

Acestora li s-au alăturat Ansamblul „Tihii Dunai"/ „Dunărea liniştită” de la Brăila, dirijor Maria Milea, creatoarele populare de la şezătoarea din Ozun, trupa dansatorilor cu foc „PyroArts” din Braşov, actriţele Ioana-Alina Nichita, Daniela Rusu, Alexandra Stroe şi Baletul Operei Comice pentru Copii, coordonat de Andreea Soare.

Conceptul evenimentului a fost semnat de Emil Pantelimon, scenografia de Vladimir Turturica, regia de sunet de Gabriel Scîrlet, light design-ul de Mircea Mitroi şi Ivan Klopov, proiecţiile video de Dorin Popovici. La pian a acompaniat Abel Corban, iar la vioară, Raluca Sfîriac. Coordonarea scenelor „Ritualuri” a fost asigurată de Leila Popovici.

Corul Madrigal a fost prezent în cele 10 zile de Festival la Gala de deschidere cu un spectacolul-poem dedicat prieteniei unde s-a bucurat de participarea extraordinară a oamenilor de teatru Constantin Chiriac, Pippo Delbono şi Tim Robbins. Evenimentul a reunit aproape 1.000 de spectatori în curtea Casei Alteberger, vechea primărie a Sibiului.

De asemenea, expunerea Muzeului Madrigal în parteneriat cu Muzeul Naţional Brukenthal a adus la Sibiu 8 secţiuni din marea expoziţie „Pe mai multe voci”, cu peste 3.500 de vizitatori în cadrul FITS. Expoziţia Madrigal va fi găzduită la Sibiu până la 30 august. 

Primul număr al Revista Madrigal - publicaţia culturală trimestrială de 244 de pagini - a fost lansat în cadrul Bursei Internaţionale a Spectacolelor de la Sibiu, într-o conferinţă moderată de profesorul şi criticul de teatru Octavian Saiu.

Totodată, prezentarea Corului Madrigal în cadrul Bursei Internaţionale a Spectacolelor de la Sibiu a deschis noi colaborări şi perspectiva unor întâlniri viitoare cu publicul naţional şi internaţional.

Tot în cadrul FITS 2024, în 28 iunie, 120 de copii din 9 coruri Cantus Mundi din Sibiu au cântat alături de legendara trupă Compact şi Paul Ciuci in Piaţa Mare din Sibiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.