Ministerul Culturii organizează, pentru a treia oară, concurs pentru ocuparea postului de manager al Muzeului Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi, a anunţat instituţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit calendarului concursului anunţat vineri de Ministerul Culturii, la 17 octombrie este data limită pentru depunerea proiectelor de management şi a dosarelor de concurs. În 18 şi 19 octombrie se va face selecţia dosarelor, iar în perioada 20-26 octombrie va fi prima etapă de analizare a proiectelor de management. 

A doua etapă a concursului, interviul, a fost programat în perioada 27-31 octombrie. Rezultatele concursului vor fi anunţate în termen de 24 de ore de la încheierea etapei a doua. Contestaţii se depun la Compartimentul Strategii, Management Cultural.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Candidaţii trebuie să aibă studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, în domeniile Istorie, Arte Vizuale, Studiul patrimoniului (Heritage Studies), Studii Culturale sau Arhitectură şi o experienţă în domeniul managerial de cel puţin 5 ani.

Dosarele de concurs şi proiectele de management se depun la sediul Ministerului Culturii, din bulevardul Unirii nr. 22, până la data de 17 octombrie, la ora 16.00, la Serviciul Resurse Umane – etajul 4, camera 419. Proiectul este limitat la un număr de 60 pagini. 

Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi a rămas fără manager după ce singurul candidat la acest post a obţinut, în urma primei etape - analiza proiectelor de management - a celui de-al doilea concurs organizat anul acesta, nota 5,14.

Managerul interimar al muzeului este Ovidiu Dumitru, începând din luna ianuarie a acestui an, prin ordin de ministru. El declara, în luna aprilie, că intenţionează să candideze pentru funcţia deplină.

Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi a fost înfiinţat în 2003. Întreaga colecţie a Muzeului Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi este formată din peste 900 de piese, hărţi, gravuri, desene, litografii precum şi obiecte specifice muzeului.

Exponatele din cele 16 săli ale clădirii sunt dispuse tematic într-o suită ce respectă latura ştiinţifică îmbinată cu cea artistică, fapt care încântă vizitatorul care poate urmări astfel evoluţia realizărilor cartografice pe întregul mapamond şi mai ales cele ce reflectă teritoriul ţării noastre de-a lungul vremurilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.