Actorul Mihai Călin este de părere că Teatrul Naţional Bucureşti şi experimentul epidemiologic care a avut loc sâmbătă seară aici ar fi trebuit mediatizate cu ceva mai "important" din punct de vedere artistic, şi nu cu spectacolul ”Dineu cu proşti”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Pe 15 mai, la TNB s-a jucat spectacolul cu Horaţiu Mălăele în faţa unui public vaccinat anti-Covid, care a ocupat Sala Mare în proporţie de până la 75%, acesta fiind unul dintre evenimentele pilot ale Guvernului care vor fi un punct de plecare pentru stabilirea normelor de redeschidere a activităţii cu publicul în sectoarele cultural-creative. 

”S-a glumit destul de mult pe tema unei «potriveli» între titlu şi participanţi. Mă rog... S-a vrut un experiment epidemiologic, nu artistic (aştept cu interes şi rezultatele). Au fost prim-ministrul Cîţu, ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu, multă lume, 75% din capacitatea Saăii Mari (max 930 locuri). Frumos”, a scris Călin.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”Cu tot respectul pentru un mare actor cum e Horaţiu Mălăele (datorită căruia se umplu sălile mai tot timpul)... TNB are în repertoriu spectacole precum «Pădurea spânzuraţilor» şi «Trei surori», regia Radu Afrim; «Livada de vişini» şi «Regele Lear», regia David Doiashvili; «Furtuna», «No man's land», «Neguţătorul din Veneţia», regia Alexander Morfov. De «Vizita» nu mai zic; a fost «casat» în mod nedrept, în timp ce vindea peste 90% din Sala Mare. Poate că ar fi trebuit ca, dupa un an şi două luni (!) în care am jucat doar vreo 3 luni, la capacitate 30%, să mediatizăm TNB şi experimentul epidemiologic (care ne va spune ceva despre viitoarele măsuri pentru spectacole în interior) cu ceva mai «important» din punct de vedere artistic. «Dineu» e o comedie de succes la public şi se joacă, oricum, săptămânal. E doar o opinie”.

Ministerul Culturii a derulat, în perioada 14 - 16 mai, evenimente pilot care au presupus spectacole cu public în interior, la Opera Naţională Bucureşti, la Teatrul Naţional Bucureşti şi la Opera Naţională Română Cluj-Napoca. Accesul la evenimente s-a făcut pe baza cărţii de identitate, iar verificarea informaţiilor, prin intermediul aplicaţiei puse la dispoziţie de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Participanţii vor fi monitorizaţi timp de două săptămâni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.