Actorul Mihai Călin este de părere că Teatrul Naţional Bucureşti şi experimentul epidemiologic care a avut loc sâmbătă seară aici ar fi trebuit mediatizate cu ceva mai "important" din punct de vedere artistic, şi nu cu spectacolul ”Dineu cu proşti”.
Pe 15 mai, la TNB s-a jucat spectacolul cu Horaţiu Mălăele în faţa unui public vaccinat anti-Covid, care a ocupat Sala Mare în proporţie de până la 75%, acesta fiind unul dintre evenimentele pilot ale Guvernului care vor fi un punct de plecare pentru stabilirea normelor de redeschidere a activităţii cu publicul în sectoarele cultural-creative.
”S-a glumit destul de mult pe tema unei «potriveli» între titlu şi participanţi. Mă rog... S-a vrut un experiment epidemiologic, nu artistic (aştept cu interes şi rezultatele). Au fost prim-ministrul Cîţu, ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu, multă lume, 75% din capacitatea Saăii Mari (max 930 locuri). Frumos”, a scris Călin.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
”Cu tot respectul pentru un mare actor cum e Horaţiu Mălăele (datorită căruia se umplu sălile mai tot timpul)... TNB are în repertoriu spectacole precum «Pădurea spânzuraţilor» şi «Trei surori», regia Radu Afrim; «Livada de vişini» şi «Regele Lear», regia David Doiashvili; «Furtuna», «No man's land», «Neguţătorul din Veneţia», regia Alexander Morfov. De «Vizita» nu mai zic; a fost «casat» în mod nedrept, în timp ce vindea peste 90% din Sala Mare. Poate că ar fi trebuit ca, dupa un an şi două luni (!) în care am jucat doar vreo 3 luni, la capacitate 30%, să mediatizăm TNB şi experimentul epidemiologic (care ne va spune ceva despre viitoarele măsuri pentru spectacole în interior) cu ceva mai «important» din punct de vedere artistic. «Dineu» e o comedie de succes la public şi se joacă, oricum, săptămânal. E doar o opinie”.
Ministerul Culturii a derulat, în perioada 14 - 16 mai, evenimente pilot care au presupus spectacole cu public în interior, la Opera Naţională Bucureşti, la Teatrul Naţional Bucureşti şi la Opera Naţională Română Cluj-Napoca. Accesul la evenimente s-a făcut pe baza cărţii de identitate, iar verificarea informaţiilor, prin intermediul aplicaţiei puse la dispoziţie de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Participanţii vor fi monitorizaţi timp de două săptămâni.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.