Întrebat, duminică, de ce a dutat atât de mult ca unele monumente din România să ajungă în patrimoniul UNESCO şi ce părere are despre îngrijirea deficitară a Ansamblului monumental ”Calea Eroilor”, premierul Marcel Ciolacu s-a referit la curăţarea, în trecut, cu jet de apă şi a afirmat că ”atât i-a dus mintea”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ştiu că la un moment dat s-a greşit în ceea ce priveşte jetul de apă cu care trebuia curăţat. Atât i-a dus mintea, ca să spunem aşa. Ştiţi că s-a intervenit imediat”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat despre îngrijirea defititară a Ansamblului monumental ”Calea Eroilor”, care a dus la prelungirea procedurilor de includere în patrimoniul UNESCO.

Premierul l-a felicitat pe Lucian Romaşcanu, fostul ministru al Culturii, care a făcut demersul ca Ansamblul monumental ”Calea Eroilor” şi Frontierele Imperiului Roman-Dacia să intre în patrimoniul UNESCO.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”Ce mă bucur, şi îl felicit pe Lucian Romaşcanu, el a pornit acest demers, mai ales că e din oraşul de suflet al tatălui meu şi mă bucur că după 30 de ani am realizat, de fapt, ce avem noi la  Târgu Jiu. Noi ştiam cu toţii, românii. E cazul să afle toată lumea”, a mai spus Ciolacu.

Ansamblul monumental ”Calea Eroilor” realizat de Constantin Brâncuşi la Târgu Jiu şi Frontierele Imperiului Roman - Dacia au primit, sâmbătă, acceptul pentru a fi incluse în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Ansamblul sculptural de la Târgu Jiu, cuprinzând patru lucrări - ”Masa Tăcerii“, ”Aleea Scaunelor“, ”Poarta Sărutului“ şi ”Coloana fără Sfârşit“ - a fost conceput şi construit de către Constantin Brâncuşi în perioada 1937-1938.

În 2012, Poarta Sărutului a fost spălată cu jet de apă pentru a fi curăţată, ceea ce a dus la îngălbenirea monumentului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.