Lucrarea "Cina cea de taină" cu personaje exclusiv feminine, realizată de Irina Greciuhina, expusă în cadrul "Woman Unchained" la Arbor.art.room, mai poate fi văzută în Bucureşti până la 11 octombie.
Doar până la sfârşitul acestei săptămâni, pe 11 octombrie inclusiv, mai poate fi vizitată în Bucureşti expoziţia-fenomen "Woman Unchained" by Irina Greciuhina, în care se află pictura ce reprezintă "Cina cea de taină", celebra frescă a lui Leonardo da Vinci, cu personaje exclusiv feminine, alese de artistă pentru a reprezenta diverse epoci, rase şi culturi.
De luni, opera de artă a Irinei Greciuhina, intitulată de artistă "Unity in Diversity", va părăsi Bucureştiul. Este o lucrare masivă de trei pe doi metri, replică postmodernă la celebra frescă în care Iisus şi cei 12 apostoli sunt reprezentaţi conform poziţionării din capodopera geniului renascentist, dar ca femei.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Expoziţia artistei din Basarabia se va muta însă în virtual, pe website-ul www.theopen-art.com, unde va fi "dezvelită" varianta în VR ("realitate virtuală") a expoziţiei "Woman Unchained", cuprinzând mult mai multe lucrări decât au putut fi aduse la Bucureşti.
Cele trei zile de Noaptea Albă a Galeriilor (NAG) din acest an au reprezentat un vârf de vizitare, "Woman Unchained" (curator Doinel Tronaru) fiind văzută de numeroşi tineri aflaţi pe traseul expoziţional al galeriilor.
De luni, expoziţia se va muta în virtual pe site-ul www.theopen-art.com, unde va fi inaugurată varianta în "realitate virtuală" (VR, o tehnologie revoluţionară, fără echivalent pe site-urile de artă din România şi Republica Moldova) a expoziţiei "Woman Unchained", cu numeroase alte lucrări. În galeria virtuală de pe acest site, deja pot fi admirate două expoziţii virtuale superbe: Diana Tudose ("Inside") şi Valentina Rusu Ciobanu (portrete de scriitori din Republica Moldova).
Irina Greciuhina este o artistă basarabeană, născută în 1982 şi stabilită în Chişinău. Este preocupată de "studiul arhetipurilor feminine", de femeie ca „fenomen unic, divin şi natural în egală măsură“. A expus, printre altele, la Veneţia, unde a avut succes, dar primul ei solo show în România are loc în lunile septembrie şi octombrie, în spaţiul expoziţional Arbor.art.room (str. Transilvaniei, nr. 11, sector 1, Bucureşti).
"Woman Unchained" poate fi văzută în spaţiul de expoziţii Arbor.art.room din strada Transilvaniei, nr. 11, sector 1, coordonat de Victoria Nagy Vajda.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.