Spectacolul "Livada de vişini" de A.P.Cehov, în regia lui David Doiashvili, spectacol a cărui premieră internaţională a avut loc la Festivalul Internaţional de Teatru din Tbilisi, anunţă primele reprezentaţii sâmbătă şi duminică de la ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Regizor georgian, David Doiashvili - aflat la a doua colaborare cu TNB după "Rege Lear" din stagiunea precedentă - propune o construcţie barocă spectaculoasă, un cocktail expansiv de umor, pasiune, muzică. 

Cu această piesă Cehov a inovat arta dramatică, propunând tehnica "acţiunii indirecte” - evenimentele importante se petrec în afara scenei. David Doiashvili a imaginat un spectacol în care totul este construit în aşa fel încât spectatorii să privească printr-un colţ de fereastră în casa şi sufletele personajelor.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Pentru rolurile principale din "Livada de vişini" alegerea lui Doiashvili s-a oprit la Monica Davidescu şi Irina Movilă (jucând alternativ rolul Ranevskaia), pentru Lopahin la Ioan Andrei Ionescu, iar Mihai Constantin este memorabilul Firs, cel uitat de toţi cei pe care i-a slujit cu credinţă o viaţă întreagă.

Celelalte roluri sunt interpretate de: Crina Semciuc, Raluca Aprodu, Gavril Pătru, Rareş Andrici, Vitalie Bichir, Istvan Teglas, Idris Clate, Ana Covalciuc, Silviu Mircescu.

Muzica spectacolului este compusă de colaboratorul regizorului, muzicianul Nikoloz Rachveli Memanishvili, scenografia este semnată, în colaborare, de Tamara Kvesitadze (Georgia) şi Gabi Albu, iar coregrafia aparţine artistului Florin Fieroiu.

"Acest spectacol nu are voie să fie o melodramă, trebuie doar să ne deschidă ochii asupra unor adevăruri: sunt momente în care crezi că eşti tânăr, că ai puterea să muţi din loc munţii, dar îţi dai seama că ai îmbătrânit, că nimeni nu mai are nevoie de tine. Atunci înţelegi că ai avut viaţa în mâini, dar că, fără să simţi, ai rămas de partea cealaltă a timpului, în afara vremurilor pe care le trăieşti şi că nu mai eşti de folos nimănui. Să râdem aşadar!”, precizează regizorul David Doiashvili. 

Biletele costă 10, 40 şi 70 de lei. Spectacolul nu este recomandat persoanelor cu vârsta sub 16 ani - conţine scene de nuditate. Următoarele reprezentaţii sunt programate pentru zilele de 8 şi 9 decembrie, de la ora 19.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.