Actorul Levente Molnár a declarat, luni, pentru News.ro, după încheierea galei premiilor Oscar, că nu a devenit un actor mai bun peste noapte şi că nu doreşte ca premiul câştigat de filmul ”Son of Saul” să atragă schimbări majore în viaţa sa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Lungmetrajul ”Son of Saul”, de László Nemes, din distribuţia căruia actorul român face parte, a fost distins cu Oscarul pentru cel mai bun film într-o limbă străină, la cea de-a 88-a gală a premiilor Academiei de film americane.

”E un moment de mare bucurie. Eu nu doresc să atrag schimbări majore în viaţă, sper să reuşesc să-mi păstrez viaţa privată”, a declarat Levente Molnár pentru News.ro. 
Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Transmit un gând de bine tuturor. Aştept ca filmul să ajungă în cinematografele de la noi, pe 11 martie, şi să vedem care este feeback-ul. Avem multe de discutat despre el”, a mai spus actorul.

În urma numeroaselor premii cu care a fost recompensată pelicula, Levente Molnár afirmă că a primit mai multe scenarii de film, dar că percepţia sa nu s-a schimbat.

”Nu pot să neg că interesul pentru film se răsfrânge şi asupra mea. Este adevărat că citesc mai multe scenarii, însă ţin să specific că nu am devenit un actor mai bun peste noapte”, a mărturisit Levente Molnár.

Interpretul rolului secundar din ”Son of Saul” spune despre producţia acestui film că a fost o muncă asiduă şi că toate cele cinci pelicule nominalizate la categoria ”cel mai bun film într-o limbă străină” meritau Oscarul.

”Am lucrat toţi foarte mult. Nu ştiu dacă se poate lucra în halul acesta. Am avut acest mare noroc, pentru că şi celelalte filme ar fi meritat trofeul”, a mai spus Levente Molnár.

”Multă lume a fost azi alături de noi. Tot acest eveniment sărbătoreşte munca foarte multor oameni şi e nevoie şi noroc”, a adăugat acesta despre gala premiilor Oscar.

Actorul şi echipa filmului vor revenit în Europa pe 4 martie.

Levente Molnár s-a născut pe 10 martie 1976, la Baia Mare, şi a absolvit cursurile de actorie de la Universitatea “Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, în anul 2002. Din acelaşi an este angajat al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca şi, potrivit site-ului personal al actorului, a jucat în spectacole puse în scenă de regizori de teatru precum Silviu Purcărete, Tompa Gábor, Michal Docekal, Dragos Galgoţiu, László Bocsárdi, Mihai Mănuţiu, Olga Barabás, György Selmeczi, David Zinder şi Mona Marian.

Levente Molnár s-a remarcat şi în cinematografie, jucând în filme precum ”Fixeur”, de Adrian Sitaru, ”Chuck Norris vs Communism”, de Ilinca Calugăreanu, ”Dear Mother”, de Daniel Nickson, ”Fragment viu”, de Bántó Csaba şi Iszlai József, ”Blutsbrüder teilen alles”, de Wolfram Paulus, ”Radio”, de Pünkösti Laura, ”Un alt Crăciun”, de Tudor Giurgiu, ”Morgen”, de Marian Crişan, ”Any Given Father”, de Cristan Cîrcu, ”Biliard”, de Mészáros Péter, şi ”Tetemrehívás”, de  Hatházi András.

Levente Molnár a făcut parte din juriul secţiunii de scurtmetraje ce au fost proiectate la Festivalul Internaţional de Film ”Comedy Cluj” 2015 şi este membru al Asociaţiei Cineaştilor Maghiari din Transilvania. 

Lungmetrajele nominalizate în acest an de Academia de film americană la categoria ”cel mai bun film într-o limbă străină” au fost peliculele ”Embrace of the Serpent (de Ciro Guerra, Colombia), Mustang (de Deniz Gamze Ergüven, Franţa), Son of Saul (de László Nemes, Ungaria), Theeb (de Naji Abu Nowar, Iordania) şi ”A War”  (de Tobias Lindholm, Danemarca).

”Son of Saul” este al nouălea film unguresc nominalizat la Oscar şi primul din ultimii 28 de ani, după pelicula ”Hanussen”, regizată de István Szabó.

Acţiunea dramei ”Saul Fia/ Son of Saul”, regizată de László Nemes, după un scenariu semnat împreună cu Clara Royer, este plasată în anul 1944, în lagărul de concentrare Auschwitz, urmărind o zi şi jumătate din viaţa lui Saul Ausländer (interpretat de Géza Röhrig), membru al Sonderkommando.

Sonderkommando erau unităţi formate din prizonieri, de obicei, evrei, care ajutau la evacuarea camerelor de gazare.

Un alt membru al unităţii, Abraham (interpretat de Levente Molnár), pune la cale un plan de revoltă faţă de gardienii SS (Schutzstaffel/ Eşalon de Protecţie – organizaţie paramilitară nazistă, ce reprezenta baza Partidului Nazist, n.r.). Îi este alături caporalul Biedermann (jucat de Urs Rechn), care va fi ucis. În consecinţă, Abraham porneşte revolta cu alţi prizonieri şi îi atacă pe gardieni.

Cea de-a 88-a gală de decernare a premiilor Oscar s-a desfăşurat la Dolby Theatre din Los Angeles şi a fost prezentată de actorul de comedie Chris Rock.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.