Jurnalistul Cătălin Tolontan a fost audiat ca martor, joi, timp de 14 minute, la DNA, în cazul plângerii depuse de primarul Daniel Băluţă, conform Libertatea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

La ieşirea din instituţie, Tolontan a declarat: „Este vorba de aceeaşi plângere în care politicianul se consideră tracasat, vânat, şantajat şi timorat de presă. Vom vedea ce va face DNA”.

„Niciodată nu ne-a interesat decât activitatea de interes public a aleşilor şi a conducătorilor, indiferent cine au fost ei”, a mai spus Cătălin Tolontan.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Audierea a fost scurtă, fără să apară elemente noi faţă de declaraţia anterioară de la DIICOT, din luna mai a acestui an. Nu au existat întrebări din partea avocaţilor celor două părţi. Miercuri, la Judecătoria Sectorului 2 a fost respinsă cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de primarul Daniel Băluţă împotriva publicaţiilor Ringier şi a jurnalistului Cătălin Tolontan.

Conform Libertatea, Băluţă solicitase instanţei să fie şters temporar articolul în care se anunţa clasarea cazului de către DIICOT şi să nu se mai scrie nimic despre el sau în legătură cu el, ca primar, în niciun ziar sau revistă ale Ringier până se va încheia un alt proces pe care l-a intentat ziarului.

Primarul sectorului 4, Daniel Băluţă  i-a reclamat pe jurnalişti la DIICOT şi la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. La acel moment, replica jurnaliştilor de la Libertatea a fost ”Nu vom lua nimic personal din ceea ce ni se întâmplă în calitate de ziarişti. E dreptul primarului Băluţă să apeleze la justiţie. Ca şi în alte zeci de situaţii din ultimele decenii de jurnalism investigativ, în care au existat acţiuni la tribunal sau plângeri penale, avem încredere în justiţie”. Băluţă a formulat acuzaţii de constituire de grup infracţional organizat şi de şantaj.

În urma reclamaţiei la DIICOT, jurnaliştii Libertatea Cătălin Tolontan şi Mihai Toma au fost audiaţi în 20 mai.

În acest caz, în 7 iunie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au dispus, printr-o ordonanţă, clasarea cauzei cu privire la comiterea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, precum şi disjungerea cauzei sub aspectul pretinsei comiteri a infracţiunii de şantaj şi declinarea competenţei de efectuare/supraveghere a urmăririi penale în cauza disjunsă, în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti, care a declinat dosarul la DNA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.