Salonul Internaţional de Carte Bookfest, care va avea loc în perioada 1-5 iunie, la Romexpo, va avea drept invitat de onoare Japonia care va prezenta peste 60 de evenimente cu scriitori invitaţi faţă în faţă sau online, a precizat, într-o conferinţă de presă, ambasadorul Japoniei în România, Hiroshi Ueda.
"Sunt extrem de onorat că Japonia este invitat de onoare al celei de a XV-a ediţii a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, acest prestigios şi faimos festival din ţara dumneavoastră. Am pregătit multe evenimente, am invitat mulţi scriitori japonezi, faţă în faţă sau online, precum Yoko Tawada, Yoko Ogawa, Akira Mizubayashi, Haruki Murakami", a spus Hiroshi Ueda la conferinţa de presă care a avut loc la Librăria Humanitas Cişmigiu.
Japonia va fi prezentă prin cărţi de artă sau lecturi de poezie haiku. Programul Japoniei la Bookfest include peste 60 de evenimente, a anunţat ataşatul cultural al Ambasadei în România, Yoshino Naito.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
„Am aşteptat cu nerăbdare această ediţie Bookfest, alături de mulţi pasionaţi de literatură, după doi ani în care nu a putut fi organizată. Ediţia din acest an a Bookfest va transcende distanţa geografică dintre Japonia şi România şi, timp de cinci zile, va permite publicului vizitator să se bucure din plin de Japonia. Invitaţi speciali vor fi scriitori japonezi şi autori de cărţi despre Japonia, care îi vor ghida pe cititori prin lumea creaţiilor lor. La standul Japoniei am pregătit o gamă variată de evenimente legate de diferite aspecte ale culturii japoneze: de la manga, care are o tradiţie îndelungată în Japonia, fiind la fel de populară ca literatura, până la istorie şi artă. Îi invit pe cititori la Salonul Internaţional de Carte Bookfest pentru a păşi în lumea literaturii şi culturii japoneze. Vor avea astfel ocazia de a descoperiţi o nouă Japonie, cu care nu s-au mai întâlnit până acum”, a mărturisit E.S. Hiroshi UEDA, ambasadorul Japoniei în România.
"Vom avea şi un spaţiu destinat copiilor, 140 de metri pătraţi în salonul sunt amenajaţi pentru a putea găzdui evenimente, lansări de carte, ateliere, întâlniri între autorii, ilustratorii de carte pentru copii şi micuţi. Totul e gândit în aşa fel încât, de-a lungul celor cinci zile, din prima, care, simbolic, e chiar 1 Iunie, să existe în fiecare zi evenimente în acest spaţiu al copiilor şi acolo vor avea un rol important de jucat invitatul de onoare al acestei ediţii - Japonia", a anunţat Lidia Bodea, vicepreşedinte al Asociaţiei Editorilor din România.
Peste 400 de evenimente, care se vor derula şi la standuri şi la scene. "Vom avea şi un şir de dezbateri. Bookfest va fi şi un spaţiu al dezbaterilor, dialoguri pe teme importante. Imediat după deschiderea oficială, la Scena Arena va fi o dezbatere pe tema educaţiei, cu "Ce ne facem cu România needucată?", la care vor fi invitaţi Valeriu Nicolae, Emilia Şercan", a declarat Lidia Bodea.
Vor fi de asemenea, alte două dezbateri: una, organizată vineri, dedicată problematicii istoriei şi geopoliticii, axată cu precădere pe Rusia şi moderată de Gabriel Liiceanu şi o a doua, consacrată educaţiei părinţilor din punct de vedere medical, intitulată "S.O.S. - sănătatea copiilor; ghid practic", moderată de medicul pediatru Mihai Gafencu din Timişoara.
Intrarea la Bookfest va fi liberă.
Accesul publicului va fi liber la absolut toate evenimentele din cadrul Bookfest, iar orele de vizitare sunt 10.00-20.00, pentru zilele de miercuri, joi şi duminică (1, 2 şi 5 iunie), respectiv 10.00-21.00, pentru zilele de vineri şi sâmbătă (3 şi 4 iunie).
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.