J.K. Rowling şi Elon Musk se numără printre numele importante care condamnă organizatorii Jocurile Olimpice pentru că i-au permis lui Imane Khelif din Algeria să participe la competiţia de box feminin din cadrul competiţiei de la Paris 2024. Khelif a fost descalificată de la Campionatele Mondiale feminine de anul trecut, după ce nu a trecut un test de eligibilitate în funcţie de gen, din cauza nivelului ridicat de testosteron din organismul său, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Jocurile Olimpice de la Paris, meciul de box al lui Khelif împotriva italiencei Angela Carini s-a încheiat în 46 de secunde, după ce Carini a decis să renunţe la luptă după ce a primit câteva lovituri de la Khelif. Carini şi-a stăpânit lacrimile în timp ce încheia meciul şi a declarat ulterior pentru BBC: „Ar fi putut fi meciul vieţii mele, dar a trebuit să mă gândesc la viaţa mea în acel moment”.

„Ar putea vreo imagine să rezume mai bine noua noastră mişcare pentru drepturile bărbaţilor?”, a scris Rowling pe X în timp ce partaja o imagine cu Carini în lacrimi şi Khelif încercând să o consoleze după ce meciul a fost întrerupt. „Rânjetul unui bărbat care ştie că este protejat de o instituţie sportivă misogină şi care se bucură de suferinţa unei femei pe care tocmai a lovit-o în cap şi căreia tocmai i-a spulberat ambiţia de o viaţă”.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Musk a distribuit o postare cu înotătoarea Riley Gaines care susţinea că „bărbaţii nu au ce căuta în sporturile feminine”. Proprietarul X a scris: „Absolut".

Jocurile Olimpice şi-au menţinut decizia de a-i permite lui Khelif, care s-a născut femeie, să concureze în competiţia de box feminin, spunând: „Toată lumea care concurează în categoria femeilor respectă regulile de eligibilitate ale competiţiei. Ele sunt femei în paşapoartele lor”.

Carini a declarat presei că nu va critica plasarea lui Khelif în competiţia feminină, spunând: „Îi doresc să continue până la capăt şi să fie fericită. Eu sunt o persoană care nu judecă pe nimeni. Nu sunt aici pentru a face judecăţi”.

Următorul meci de box al lui Khelif la Jocurile Olimpice de la Paris va fi împotriva unguroaicei Anna Luca Hamori.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.