Etapa online a Concursului Internaţional „George Enescu” continuă cu Secţiunea Vioară, cu 21 de recitaluri susţinute de tineri muzicieni din toată lumea. Accesul la tot conţinutul online al Concursului din această perioadă este gratuit pentru iubitorii muzicii clasice pe www.festivalenescu.ro.
Jurizarea va avea loc online prin analizarea înregistrării video trimise de concurenţi de către juriile de specialitate formate din muzicieni de renume internaţional. Juriul Secţiunii de Vioară din această ediţie este format din Dmitry Sitkovetsky (Preşedintele Juriului), Remus Azoiţei, Frank Huang, Paul Kantor, Simon James, Silvia Marcovici, Igor Petrushevski, David Grimal şi Krzysztof Wegrzyn.
Rezultatele etapei online a Secţiunii Vioară vor fi anunţate pe website-ul Concursului până pe 31 mai 2022. Doar 12 concurenţi se vor putea califica pentru Semifinala ediţiei a XVIII-a a Concursului Enescu care va avea loc în septembrie 2022, la Ateneul Român.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Programul celor 21 de recitaluri cuprinde şi partea întâi din Suita Impresii din copilărie op. 28 de George Enescu - „Lăutarul”, lucrare a cărei premieră a avut loc pe 22 februarie 1942 în Bucureşti, în interpretarea pianistului Dinu Lipatti şi a însuşi compozitorului, George Enescu, la vioară. De asemenea, lucrările abordate de concurenţi fac parte din repertoriul violonistic internaţional de concurs, acoperind o paletă stilistică ce pune în valoare atât virtuozitatea, cât şi sensibilitatea interpretativă a participanţilor. Aceste lucrări aparţin unor compozitori celebri precum Bach, Mozart, Beethoven, Schubert şi Paganini.
Vârsta medie a concurenţilor Secţiunii de Vioară este 25 de ani, iar cel mai tânăr violonist are 18 ani.
Publicul poate viziona înregistrările accesând pagina dedicată etapei online a secţiunii vioară.
Concursul Internaţional „George Enescu”, una dintre cele mai importante platforme internaţionale de lansare pentru tinerii muzicieni din toată lumea, este construit ca o prelungire firească a Festivalului „George Enescu” - cel mai prestigios eveniment cultural organizat de România. De-a lungul timpului, Concursul „Enescu” a contribuit semnificativ la promovarea şi lansarea multor mari artişti, aceştia păstrând mereu o legătură de suflet cu Enescu şi cu România.
Concursul „Enescu” este un proiect cultural finanţat de Guvernul României prin Ministerul Culturii.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.