”Testamentul lui Abraham”, al doilea roman al lui Igor Bergler, autorul celei mai vândute cărţi româneşti din ultimii 20 de ani, ”Biblia pierdută”, va fi publicată de editura Litera.
Autorul revine în atenţia cititorilor cu un roman palpitant şi surprinzător: conspiraţiile sunt şi mai teribile, misterele şi mai adânci, secretele şi mai întunecate, ritmul şi mai ameţitor, anunţă editura.
Charles Baker, profesor la Princeton şi fost şef de campanie al preşedintelui SUA, îşi descoperă asistentul ucis cu bestialitate în campusul universităţii. Pornind pe urma indiciilor lăsate de acesta, profesorul află că tânărul său colaborator descoperise un adevăr îngrozitor despre cel mai important preşedinte american, Abraham Lincoln. Un adevăr atât de exploziv, încât scoaterea sa la iveală ar putea schimba istoria Americii şi a întregii lumi.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
“Testamentul lui Abraham e un omagiu adus cărţilor, tuturor cărţilor, de la poemele lui Homer până la povestirile metafizice ale lui Borges, într-o lume tot mai sufocată de o cultură a imaginilor nesfârşite şi goale de conţinut care ne agresează în fiecare secundă. Nu numai că o imagine nu face cât o mie de cuvinte, după o expresie stupidă care se tot repetă papagaliceşte, ci, din contră, o mie de imagini nu fac cât o vorbă a lui Cervantes sau a lui Rabelais sau a lui Umberto Eco”, spune Igor Bergler.
Cartea va putea fi precomandată începând cu 1 septembrie, iar de la 1 octombrie va fi disponibilă în librăriile din toată ţara.
Igor Bergler s-a născut la 21 septembrie 1970 şi şi-a petrecut anii copilăriei la Timişoara. Tot aici a absolvit Liceul ”C. D. Loga”, pe atunci liceul elitelor timişorene.
A intrat la Faculate în ultimul an al Comunismului, la Politehnica din Timişoara. A studiat regie de film, scenaristică şi filmologie la Bucureşti, iar apoi regie de film şi televiziune la Berlin. Igor Bergler are un doctorat în Managementul campaniilor electorale.
A făcut parte din echipa care a creat după revoluţie ProCinema, unde a scris zeci de articole şi cronici de film. La Timişoara, a condus ca director executiv ceea ce presa a numit ”cea mai bună televiziune locală din România”, Analog Tv, şi pentru o scurtă perioadă radiourile Analog din Timişoara, Caransebeş şi Lugoj.
A creat şi moderat poate cea mai celebră emisiune de cultură postrevoluţionară după ”Serata muzicală” a lui Iosif Sava, ”A cincea roată”.
”Biblia pierdută” este prima carte din seria Charles Baker. Urmează ”Ultimul seceret al lui Lincoln” şi ”Cocoaşa pierdută a lui Richard al III-lea”. Tot în pregătire mai are două romane ”Un ansamblu cam porcos” şi ”Perplexitate”.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.