O ediţie în limba română a Guinness World Records - Cartea Recordurilor, autoritatea globală în materie de recorduri, este lansată de Editura Didactica Publishing House. Ediţia aniversară a faimoasei cărţi conţine pagini dedicate recordmanilor români din domenii diverse, de la sport până la diorame LEGO şi este lansată oficial la nivel global în 12 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

De 70 de ani, Guinness World Records – Cartea Recordurilor reuneşte mii de recorduri, din domenii diverse, de la ştiinţă, sport, tehnologie, muzică, film, carte până la natură şi stil de viaţă. Anul acesta, ediţia aniversară ajunge pe piaţa din România, cu o ediţie dedicată cititorilor români şi deţinătorilor de recorduri locali. Printre recordurile incluse în ediţia 2025 în limba română se numără Cea mai mare imagine a unei umbrele formate din oameni, Cel mai mare tricou realizat din sticle de plastic reciclate, Cea mai mare dioramă LEGO şi multe altele. De asemenea, sportivi români precum Ghiţă Mureşan, Cristina Neagu şi mulţi alţii se vor regăsi între paginile cărţii cu recordurile deţinute.

"Guinness World Records 2025 marchează 70 de ani de senzaţie editorială cu vânzări de peste 150 de milioane de exemplare. Această nouă ediţie - complet revizuită şi actualizată cu peste 1.000 de imagini – marchează aniversarea noastră de platină şi continuă tradiţia anuală de a raporta toate realizările de recorduri mondiale recente. În ultimul an, am revizuit aproape 30.000 de aplicaţii, iar rezultatul este o carte plină de mii de fapte şi realizări impresionante pentru întreaga familie", spune Craig Glenday, redactor-şef al Guinness World Records.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

"Ne-am dorit să aducem în România Cartea Recordurilor - Guiness World Records pentru că este o carte ce transcende generaţiile, iar atât copiii, cât şi părinţii iubesc recordurile. Mai mult decât atât, este o ediţie multimedia, interactivă, adaptată felului în care tinerii cititori îşi culeg informaţiile şi îşi antrenează curiozitatea, fiind o modalitate atractivă de a învăţa lucruri noi din domenii precum artă, biologie, tehnologie, sport şi multe altele", menţionează Florentina Ion, fondator Didactica Publishing House.

Coperta ediţiei GWR2025 este realizată de artistul digital 3D Chris Labrooy şi a fost inspirat de interesul său în transformarea „lucrurilor obişnuite de zi cu zi în forme tipografice şi sculpturale noi”.

Ce aduce nou această ediţie pentru cititori

Începe cu un capitol care trece în revistă cărţile GWR din ultimii 70 de ani. Cititorii vor vedea cum a evoluat designul cărţii din 1955 până în 2015 - precum şi unele dintre recordurile stabilite în fiecare deceniu.
Aniversarea de 70 de ani este marcată prin acordarea statutului Icon de platină unor deţinători de recorduri renumiţi, precum Taylor Swift şi LeBron James, care exemplifică esenţa titlului Cartea Recordurilor - Guinness World Records.
Capitolele Flashback explorează istoria unora dintre cele mai importante categorii de recorduri şi speculează asupra limitelor ulterioare ale recordurilor, cum ar fi soluţionarea cubului Rubik în mai puţin de 3 secunde.
Dragă GWR… este o secţiune specială ce oferă o privire în arhivele Cărţii Recordurilor pentru a descoperi aplicaţii inedite care nu au fost acceptate, dar care subliniază creativitatea umană şi dorinţa de a obţine un certificat Guiness World Book.

Cititorii vor mai putea explora şi capitole despre lumea naturală, umanitate, o zonă dedicată celor mici, recorduri fascinante în arte şi divertisment, ştiinţă şi tehnologie şi sporturi. Capitolul Young achievers – Tineri deţinători de recorduri, cu vârste sub 16 ani, îi vor inspira pe copii să doboare propriile recorduri.

Cartea Recordurilor Guinnes World Records 2025 ediţia în limba română are un preţ recomandat de 128 lei, şi poate fi pre-comandată online de pe edituradph.ro, unde beneficiază de o ofertă specială de lansare: 20% reducere. Livrările încep din 12 septembrie, de la această dată urmând să fie disponibilă şi în magazinele şi librăriile partenere.

Care este cea mai rapidă pasăre de vânătoare din Europa? Aceasta a fost întrebarea care a inspirat fondarea Guinnes World Records în 1955. Începând cu o singură carte publicată într-o cameră deasupra unei săli de sport, GWR a crescut pentru a deveni un brand multimedia global, cu birouri în Londra, New York, Beijing, Tokyo şi Dubai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.