Google şi organizaţia britanică Institute for Strategic Dialogue (ISD) au anunţat lansarea în România a proiectului pilot „Young Digital Leaders”, care are scopul de a educa tinerii ca cetăţeni în mediul digital, capabili să recunoască fenomenele negative şi extreme din online şi să reacţioneze corect la acestea, astfel încât să se poată dezvolta în siguranţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit Google şi ISD, tinerii trebuie să joace un rol activ în a crea o comunitate online amuzantă, pozitivă şi energică. În cadrul proiectului ei vor învăţa să ia cele mai bune decizii în mediul online, să comunice, să răspundă troll-ilor. În plus, ei vor afla când şi unde să solicite ajutor. 

Proiectul Young Digital Leaders este unul dezvoltat la nivel european, iar pentru etapa pilot au fost selectate trei ţări: România, Italia şi Suedia.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În România, activităţile vor fi derulate de către GEYC, în parteneriat cu Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu” din Oradea.

Evenimentul de deschidere al programului Young Digital Leaders şi workshop-urile dedicate elevilor şi părinţilor vor avea loc la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu” din Oradea, vineri, 2 martie.

Programul se va desfăşura sub forma unor cursuri, ca o modalitate amuzantă, inovativă şi participativă de a-i sprijini pe tineri, dar şi pe părinţii lor, să înveţe despre cetăţenia digitală.

Aceştia vor învăţa aspecte legate de alfabetizare digitală (cum să recunoască ştiri false sau cum pot să răspundă conţinutului nepotrivit din mediul online), comportamente în mediul online (de exemplu cum să recunoască tehnicile de manipulare emoţională în ştiri şi pe reţele sociale sau cum să recunoască modul de gândire „Noi vs Ei” în mediul online şi cum indivizii şi societăţile se pot dezvolta prin colaborare) şi despre rolul lor în acest mediu (ce este discursul liber şi discursul instigator la ură şi cum şi de ce se utilizează discursul instigator la ură şi cum se poate răspunde unui astfel de conţinut online).

Obiectivului proiectului pilot Young Digital Leaders derulat în România, Italia şi Suedia este de a pregăti 400 de tineri şi 400 de părinţi.

De asemenea, în cadrul programului for fi realizate şi puse la dispoziţie gratuit resurse şi documente educative, care să fie utilizate de şcoli pentru a derula propriile programe de educarea a tinerilor în mediul digital cu scopul de a-i forma în cetăţeni digitali cu atitudine pozitivă, care ştiu să reacţioneze la comportamente antisociale, ură şi extremism online.

Proiectul pilot va testa eficienţa acestei abordări şi rezultatele obţinute, urmând să constituie un reper pentru derularea unui viitor program complet.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.