Adoptarea Directivei Drepturilor de Autor, miercuri, de către Parlamentul European, înseamnă independenţa Europei faţă de giganţii din tehnologie care au profitat de legislaţia depăşită, transmite Asociaţia Europeană a Autorilor şi Compozitorilor (GESAC).
Parlamentul European a votat miercuri în favoarea Directivei Drepturilor de Autor, cu un avantaj de aproximativ 200 de voturi.
GESAC, Asociaţia Europeană a Autorilor şi Compozitorilor, este încrezătoare în faptul că acest proces va avea un rezultat pozitiv şi că prin aceasta se va pune capăt definitiv transferului de valoare care a definit relaţia dintre cultură şi giganţii din tehnologie în toţi aceşti ani.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Anders Lassen, preşedintele GESAC, a transmis: „Votul de astăzi înseamnă victoria Europei şi independenţa ei faţă de giganţii din tehnologie care au profitat din plin de legislaţia depăşită pentru a-şi întări dominaţia nesănătoasă şi pentru a priva de valoare Europa şi creatorii ei.”
De cealaltă parte, Véronique Desbrosses, directorul general al GESAC, a spus: „Aceasta este o victorie politică importantă pentru autori, pentru cultură şi pentru democraţia europeană. Parlamentul European a ales să adopte o legislaţie echilibrată, spre beneficiul cetăţenilor europeni, al afacerilor, al creatorilor şi al Europei în general”.
Directiva poate schimba balanţa puterii între producătorii muzicali, de ştiri şi film şi site-urile dominante care găzduiesc munca lor, a fost propusă în 2016. Scopul este de a actualiza legea drepturilor de autor în era Facebook şi Google.
Următorul pas îl reprezintă negocierile cu Comisia Europeană şi cele 28 de state UE pentru a ajunge la un numitor comun înainte de modificarea legislaţiei drepturilor de autor.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...