Olivia Steer a primit titlul de ”Gâscă a Fecundităţii Neamului”, Coaliţiei pentru Familie i-a fost acordat premiul ”Vă declar hoţ şi hoţie”, iar Primăria Municipiului Bucureşti şi Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, au fost recompensaţi pentru ”Reparaţie morală Capitală” la Gala Hate Awards 2017, prezentată luni seară de ActiveWatch, la Teatrul Odeon din Bucureşti.
La Gala Hate Awards, ActiveWatch premiază ”cei mai merituoşi protagonişti ai exprimării responsabile” şi expune ”cei mai stridenţi autori de mesaje de ură”, potrivit organizaţiei.
Oliviei Steer, fostă prezentatoare TV, i-a fost acordat titlul de ”Gâscă a Fecundităţii Neamului”, pentru campania ”vaccinare antitoleranţă faţă de comunităţile LGBT”. ActiveWatch a făcut referire la o declaraţie a Oliviei Steer referitoare la ”ofensiva organizaţiilor LGBT” şi la o ”extincţia totală” la care s-ar putea ajunge.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
”Un nou gigantic pericol agită echilibrul emoţional al doamnei Olivia Steer: homosexualitatea. Olivia, asemeni gâştelor care au salvat Roma de gali, vrea să ne salveze de gay. Noul său front de luptă este o prelungire perfect logică a campaniei antivaccinare pentru că e limpede că dacă nu va fi stăvilită - cităm - «ofensiva organizaţiilor LGBT», poporul este ameninţat de «extincţia totală», o situaţie care o va lăsa pe Olivia fără obiectul de activitate, domnia-sa nemaiavând pe cine să apere de vaccinare”, a transmis ActiveWatch.
Coaliţiei pentru Familie i-a fost acordat premiul ”Vă declar hoţ şi hoţie”, pentru că, ”împreună cu tâlharii din politică, au reuşit să ne fure şi ultima speranţă că România se va moderniza vreodată”.
La acordarea acestei diplome, ActiveWatch a făcut referire la faptul că în anul 2016 Coaliţia pentru Familie a strâns trei milioane de semnături pentru a modifica definiţia familiei din Constituţie.
”Habotnica iniţiativă s-a bucurat de larga participare a partidelor şi instituţiilor laice din ţara noastră, care au demonstrat în aproape 3 decenii de democraţie că ştiu cum să fugă de problemele acute ale naţiunii”, a mai transmis ActiveWatch.
Pentru ”hotărârea” cu care Consiliul general al Municipiului Bucureşti a făcut loc unui Muzeu al Holocaustului şi Istoriei Evreilor din România şi pentru botezarea unei pieţe cu numele lui Elie Wiesel, ActiveWatch a acordat titlul de ”Reparaţie morală Capitală” Primăriei Municipiului Bucureşti şi Gabrielei Firea.
”Drepturile omului sunt sever ameninţate de ascensiunea populismului, a politicilor naţionaliste extremiste, a iliberalismului care se manifestă în lume, şi recent, în imediata proximitate a României, iar, la noi, monştrii urii mârâie mocnit din câteva cuiburi neo-legionare. Pentru a preveni epidemia, ar fi de mare ajutor ca statul să îşi exprime sonor susţinerea valorilor solidarităţii umane. Din păcate, statul e foarte tăcut. De aceea ne-am bucurat să descoperim că, măcar la nivelul capitalei statului, cineva are curaj să înfrunte curentul populismului”, au susţinut reprezentanţii ActiveWatch.
La Gala Hate Awards a mai fost acordat titlul ”Remus Cernea” ministrului Violeta Alexandru, pentru ”curajul şi consecvenţa” cu care susţine valorile societăţii deschise, a drepturilor fundamentale ale omului.
”Gaypride – Marşul diversităţii – este o fiesta de care cele câteva mii participanţi au început să se bucure cu adevărat. Între cei care au ţopăit, fluierat, dansat, scandat şi au plimbat drapelul multicolor s-au găsit, în fiecare an, şi câţiva parlamentari europeni şi ambasadori ai unor ţări cu societăţi descuiate. De la noi, singurul parlamentar care a participat cu consecvenţă emblematică a fost Remus Cernea. Anul trecut a fost, însă, unul special: locomotiva Gaypride a primit ajutor din partea unei vedete a muzicii pop – Andreea Bălan – şi, în premieră absolută, a primului demnitar în funcţie, doamna ministru Violeta Alexandru”, a transmis ActiveWatch.
Librăria ”Mihai Eminescu” din Bucureşti a primit titlul de “Cuib de lecturi legionare”, după ce a găzduit, pe 8 aprilie 2016, lansarea volumului ”Holocaustul - Gogoriţa diabolică - Extorcarea de bani de holocaust”, scris de Vasile Zărnescu.
Ttilu a fost acordat pentru ”căldura” cu care a găzduit şi a promovat un volum ”negaţionist, scris de un colonel obscur şi produs de o editură paraliterară”, cartea fiind publicată cu ”complicitatea celebrei edituri Daco-Române”.
Laurenţiu Garofeanu a primit premiul “Om, nu adjectiv”, pentru documentarul ”Puteai fi tu” - o colecţie de interviuri cu persoane fără adăpost.
”«Puteai fi tu» este un documentar extrem: universul material (scara de bloc, banca din parc, ghena, pachetul de cartoane din subsol) este integral eliminat. Autorul ne permite accesul exclusiv la ceea ce adăpostesc sufletele persoanelor fără adăpost. Filmul lui Laurenţiu Garofeanu este o colecţie de interviuri cu persoane fără adăpost, filmate în studio, cu un fundal gri. Pare banal. Poveştile de viaţă sunt, însă, ameţitoare ca nişte tornade. Şi ameţeşti când înţelegi că «oamenii străzii» descind de pe trotuarul pe care păşeşti şi tu, iar trapa spre prăpastia «homeless» se poate deschide oricând şi sub picioarele tale”, a arătat ActiveWatch.
Un alt premiu, ”Hollywood de Ferentari”, i-a fost acordat trupei de teatru ”Playhood”, pentru că au reuşit ”să pună reflectoarele pe o Românie invizibilă”.
”Andreea, Nicoleta, Toto, Alin, Antonio (Belea), Răzvan şi Alex sunt elevi şi actori care, împreună cu Ionuţ Oprea, îndrumătorul lor artistic, sunt trupa de teatru «PlayHood». Au în repertoriu două spectacole – «Povestiri din curtea şcolii» şi «Home». E teatru, dar nu ficţiune: adolescenţii îşi joacă «Poveştile noastre, din curtea noastră, din sufletul nostru, de aici»”, a mai transmis ActiveWatch.
Primul spectacol al trupei de teatru ”Playhood” a fost văzut în multe locuri din Bucureşti şi a fost invitat la festivalul ”Ideo Ideis” din Alexandria.
Gala Hate Awards a fost completată de spectacolul ”Double Bind” de Kincses Reka si Alina Nelega, al Teatrului Naţional din Târgu Mureş, la sediul Teatrului Odeon din Bucureşti. Spectacolul de teatru este bazat pe experienţele de viaţă ale celor 11 actori români şi maghiari implicaţi.
Înainte de gală, ActiveWatch a prezentat, luni dimineaţă, raportul anual cu privire la discursul instigator la ură 2015 – 2016.
ActiveWatch este o organizaţie de drepturile omului care militează pentru comunicare liberă în interes public. Prin direcţia sa anti-discriminare, este activă din anul 2004 în lupta pentru combaterea inechităţilor sociale, a rasismului, a discriminării şi a intoleranţei.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...