Ediţia de festival urban "Femei pe Mătăsari" din weekendul 1-3 iunie aduce concepte noi, pe lângă evenimentele conexe cu istorie. Conferinţele "Femei pe Mătăsari - Prietenii Geniale" propun un concept care promovează iniţiativele cu impact social şi proiectele antreprenoriale fondate între prieteni, anunţă organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

“Prietena mea genială, primul volum din Tetralogia Napoletană a autoarei italiene Elena Ferrante, a fost unul dintre romanele cele mai citite, răsfoite şi instagramate ale anului trecut. Asta ne-a făcut să ne gândim, pe cei mai mulţi dintre noi, la proprii noştri prieteni şi la genialitatea lor, la puterea şi fragilitatea concomitentă a prieteniilor care se dovedesc surprinzătoare, transformatoare şi din care se nasc cele mai spectaculoase emoţii, iniţiative şi proiecte care schimbă societatea. Prieteniile reale se înfiripă dintr-un impuls comun de empatie, sinceritate şi conexiune, iar a le păstra şi reinventa este un exerciţiu constant de echilibru şi graţie. Am vrut să aducem laolaltă femei şi bărbaţi din medii şi şcoli diferite ale vieţii, pe care îi leagă prietenii autentice, ne invită să explorăm poveşti geniale despre vulnerabilitate, optimism, creativitate şi succes, care promit să mute oameni şi inimi de la locurile lor obişnuite”, explică Ioana Cristina Casapu, producătoarea conferinţelor.

La Conferinţe vor vorbi Iulian Tănase, Mitoş Micleuşanu şi Mădălina Ştefu (gaşca din spatele emisiunii Războiul Sfârşitului Lumii, de la Radio Guerilla), Luca Istodor (fondatorul festivalului SUPER), Simona Cuciurianu (actriţă, manager artistic şi coordonator de proiecte culturale la Unteatru), Ruxandra Babici (consultant marketing, antreprenor, şi specialist HR corporate), Andrei Morariu şi Bogdan Costea (Optimef, proiect de design de accesorii contemporan).

Inquam Photos - Octav Ganea
Inquam Photos - Octav Ganea

Publicul va putea asculta poveşti captivante despre antreprenoriat şi iniţiative fondate de prieteni, poveşti emoţionate despre oamenii care vin în vieţile noastre şi ce ne ajută ei să descoperim despre noi, presărate cu revelaţii, amintiri de luat la drum lung, în minte şi în spirit, şi de meditat asupra.

Scena muzicală a ediţiei Femei pe Mătăsari de anul acesta înseamnă concerte cu trupe ca Urma, Firma, Amadeus - Electric Quartet, Lucia, Aida şi Noi, Temple Invisible, Omu Gnom, Jean Gavril, Karpov not Kasparov, Dl GOE, The Details sau Day Day, iar festivalul va include şi o ediţie de 16 ore de dans cu femei din zona cultural-artistică a Bucureştiului, ce vor intra în postura de selectori muzicali şi vor împărtăşi cu publicul festivalului obsesiile lor muzicale.

Strada Mătăsari este cunoscută în capitală ca fiind strada unde prostituatele ieşeau "la lucru" pe înserat.

Ideea festivalului "Femei pe Mătăsari", fondat de Iulian Văcărean, a fost să facă această stradă cunoscută pentru lucruri mult mai bune, să invite femei şi bărbaţi, organizaţii, să-şi prezinte ideile şi să le dea oamenilor ceva creativ în schimbul unei imagini de "strada unde totul este pierdut".

Iulian Văcărean s-a mutat acum 8 ani pe strada Mătăsari (deşi nu ştia povestea străzii) pentru a sta cu 6 prieteni. Astfel, a apărut Home Mătăsari. El şi-a dorit să schimbe comunitatea de pe Mătăsari, aşa că a propus să scoată toate evenimentele frumoase care se întâmplau pe Mătăsari 17 în stradă. 

“Festivalul a însemnat încă de la început să închidem strada şi deschidem drumul femeilor talentate, care se dăruiesc artei. Am vrut să expunem universul feminin în toată diversitatea sa. Să ne delectăm cu prezentări de modă, concerte, proiecţii pe clădiri, jocuri, cinematograf în aer liber şi teatru în stradă. Să împărtăşim cauzele umanitare pentru care femeile luptă. Să participăm la dezbateri privind rolul femeii în societate şi seminarii pe teme controversate”, spune tânărul.

În 2018, "Femei pe Mătăsari" sărbătoreşte 8 ani de festival sub semnul prieteniei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.