O serie de evenimente, între care conferinţe, tururi ghidate şi dezbateri, vor avea loc pornind de la tema ”Oraşe verzi”, în perioada 28 septembrie - 3 octombrie, în mai multe spaţii din Bucureşti, în cadrul Festivalului Ştiinţelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Conceptul ”Oraşe verzi” va fi explorat sub două unghiuri diferite - casele dotate cu panouri solare termice şi biodiversitatea urbană -, în cadrul unui program care va cuprinde conferinţe, vizite de parcuri naturale şi de clădiri ”verzi”, proiecţii de filme, activităţi pentru copii şi o expoziţie, informează Institutul Francez.

Cu acest prilej, Philippe Clergeau, profesor la Muzeul Naţional de Istorie Naturală din Paris se va deplasa în România pentru a aborda provocările pe care le generează conceptul ecologiei urbane. Fiind unul din pionierii proiectului de amenajare a biodiversităţii în cadrul urban, început în anii 1990, cercetările sale în domeniul ecologiei urbane se concentrează în special asupra biodiversităţii urbane şi asupra organizării peisajelor în contextul dispersării faunei.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Programul începe, miercuri, de la ora 9.30, cu o ceremonie de îmnânare a premiilor la concursul de desen pentru copii între 4 şi 7 ani, pe tema ”Care este viziunea ta despre un oraş verde?”, în sala Elvire Popesco. Evenimentul va fi urmat de conferinţa despre dezvoltarea unor comunităţi şi clădiri cu efect regenerator, prezentată de Monica Ardeleanu (Urban - Incerc), la Academia de Studii Economice, de la ora 18.30.

Între evenimente se numără o conferinţă în cadrul căreia se va evoca renovarea energetică a clădirilor publice, la Universitatea Politehnică din Bucureşti, joi, de la ora 19.00, iar vineri, Alexandru Petrişor (Urban - Incerc) va prezenta ecologia şi biodiversitatea urbană elevilor de la liceul francez Anna de Noailles, la ora 13.30, înainte ca Philippe Clergeau să evoce importanţa naturii în cadrul urban, la Muzeul Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa”, de la ora 18.00.

Sâmbătă, începând cu ora 14.00, Universitatea Politehnică din Bucureşti va prezenta proiectul clădirilor cu energie pozitivă, în timp ce Asociaţia Parcului Natural Văcăreşti va propune o vizită ghidată a parcului.

Programul va continua duminică, de la ora 10.00, cu o vizită a clădirii Solar House Decathlon, realizată de asociaţia EfdeN, precum şi de vizita unei grădini comunitare cu efect regenerator şi a clădirilor ”verzi” în partea de nord a oraşului, organizată la ora 14.00.

Ediţia 2016 a Festivalului Ştiinţelor se va încheia luni, 3 octombrie, cu o dezbatere ştiinţifică asupra integrării măsurilor vizând biodiversitatea în arhitectura peisajului, prezentată de Philippe Clergeau la sala Elvire Popesco, de la ora 14.00, înainte ca Emil-Sever Georgescu să susţină conferinţa ”Omul seismic” în atrium-ul Institutului Francez din Bucureşti, la ora 18.00.

Festivalul Ştiinţelor 2016 este organizat de Ambasada Franţei în România, Institutul Francez din România şi asociaţia Secular-Umanistă din România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.