Festivalul Internaţional de Statui Vivante, aflat la cea de-a şaptea ediţie, începe marţi seară, în grădina Casei Filipescu Cesianu din Bucureşti, cu evenimentul ”Noaptea statuilor vivante”, urmând să se desfăşoare până pe 5 iunie în parcurile Humuleşti, Crângaşi şi Herăstrău, cu artişti români, dar şi invitaţi din China, Austria şi Olanda.
Festivalul, care va cuprinde zeci de statui vivante, se va desfăşura în grădina Casei Filipescu Cesianu, începând cu ora 20.00, doar pe 30 mai, apoi în parcul Humuleşti, în 31 mai şi 1 iunie, în parcul Crângaşi pe 2 şi 3 iunie, iar în parcul Herăstrău, în ultimele două zile ale evenimentului, pe 4 şi 5 iunie, anunţă Teatrul Masca.
”Noaptea statuilor vivante va aduce alături artişti străini şi români într-un parc al unuia dintre cele mai interesante muzee din Bucureşti, Casa Filipescu-Cesianu, spaţiu cu o aură specială, misterios şi elegant, suficient de mare pentru a fi încăpător şi destul de intim pentru a crea o stare cu totul specială celor care vor veni să asiste la acest moment atât de important al festivalului nostru”, a spus Mihai Mălaimare, fondatorul Teatrului Masca.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Între statuile vivante ce vor fi prezentate de actori din Austria se numără: Coco Chanel, Steve Jobs, Albert Einstein, Walt Disney, Wolfgang Amadeus Mozart, Alfred Nobel, Leonardo da Vinci, Marie Curie, Gustave Eiffel, Henry Ford şi Nikola Tesla, potrivit site-ului Teatrului Masca.
Actorii Teatrului Masca se vor transforma în statui vivante precum: Doamna cu umbrelă, Colombiana, Pantoful înflorat, Manechinul, Aşteptarea, Talismanul, Sunetele şi Franţuzoaicele
Actorii din Olanda vor prezenta statui vivante precum statuia grecească, Madonna înlăcrimată, Marilyn Monroe, iar cei din China se vor transforma în statui vivante – personaje din piesa ”O noapte furtunoasă” de Ion Luca Caragiale.
Festivalul Internaţional de Statui Vivante este organizat de Teatrul Masca din Bucureşti, în parteneriat cu Primăria Sectorului 6, Centrul Cultural European Sector 6, Primăria Sectorului 5, Muzeul Municipiului Bucureşti şi Arcub. Proiectul este cofinanţat de UNITER, din încasările speciale ale Timbrului Teatral.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.