Festivalul "George Enescu" lansează miercuri apelul pentru proiecte Bucureştiul Creativ 2017, a cărui temă este “Lumina din inima Bucureştiului”. Proiectele pot fi depuse până pe 15 iunie, pe site-ul festivalenescu.ro.
Proiectele pot fi depuse începând din 22 martie, până pe data de 15 iunie, cu condiţia respectării temei artistice şi a condiţiilor de participare: tema artistică a Bucureştiului Creativ 2017, iar proiectele trebuie să fie inspirate sau să aibă o legătură fie cu tema muzicală a ediţiei din acest an a Bucureştiului Creativ, Sonata pentru Violoncel şi Pian în Fa minor, Op.26 de George Enescu, fie cu tema Festivalului Enescu 2017, ediţie care şi-a propus să pună într-o nouă lumină muzica şi creaţia lui George Enescu, precum şi muzica clasică.
"Bucureştiul Creativ" se va desfăşura în cadrul Festivalului Internaţional George Enescu 2017, în perioada 2 - 24 septembrie.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Lucrări de artă contemporană, proiecte interactive în spaţiul public, expoziţii sau ateliere sunt aplicaţiile aşteptate de la instituţiile publice, companii şi ONG-uri, cât şi pentru artişti şi persoane fizice pentru ediţia din acest an a festivalului.
Festivalul Enescu 2017 invită artiştii, organizaţiile private şi instituţiile publice să pună în lumină Bucureştiul pentru a ajunge împreună în inima lui, locul unde se împletesc la infinit magia şi creaţia, cu o serie nouă de proiecte, care să fie prezentate în cadrul "Bucureşti Creativ”, în timpul Festivalului George Enescu 2017.
Ca parte a acestui demers, Festivalul va pune tehnologia în serviciul muzicii clasice şi al creativităţii, prezentând lucrări cunoscute, într-o nouă abordare; va aduce în prim-plan muzica contemporană, invitând pentru prima dată la Bucureşti pe unii dintre cei mai cunoscuţi compozitori ai momentului; va oferi publicului posibilitatea să se bucure de un număr record de lucrări de George Enescu (37) - două dintre acestea fiind în premieră istorică în Festival -, şi va acorda matematica la sunetul muzicii, printr-o expoziţie în premieră.
Vor fi selectate acele proiecte artistice care vor fi gândite astfel încât să ajute publicul larg şi vizitatorii lor să descopere sau să creeze lumina din inima oraşului.
Festivalul aşteaptă propuneri cât mai creative şi îndrăzneţe, pentru a transforma din nou capitala, sub semnul lui Enescu.
La Bucureşti Creativ 2017 pot participa instituţii publice, companii, ONG-uri, artişti, persoane fizice.
Proiectele din cadrul Bucureştiului Creativ vor fi grupate în: "Grădina Festivalului", care cuprinde spaţiile verzi din faţa Ateneului Român şi a Sălii Mari a Palatului, "Oraşul Festivalului" - locuri din spaţiul public (Piaţa Roma, Piaţa Sf.Anton, Piaţa Colţea, Băneasa Shopping City, Sala Radio) şi alte spaţii posibile propuse de aplicanţi şi de parteneri, "Festivalul meu": companii/ asociaţii/ organizaţii/ furnizori de produse şi servicii pot participa la Bucureştiul Creativ prin realizarea de produse şi oferte speciale cu ocazia Festivalului.
Pot fi înscrise proiecte care prezintă de la abordările din zona de artă contemporană, la instalaţii destinate spaţiului public, lucrări care includ un mix de sunet şi imagine, integrând lumina, perspective de arhitectură sau abordări care încurajează redescoperirea oraşului într-un mod creativ. De asemenea, abordări care includ şi arte precum fotografia şi artele plastice, precum şi ateliere tematice.
Propunerile vor fi însoţite de o motivaţie a racordării tematicii proiectului la abordarea propusă de Bucureştiul Creativ 2017, precum şi legătura cu magia creaţiei, a Festivalului şi a muzicii enesciene.
Abordarea pentru ediţia 2015 a fost: Provocarea unui geniu: Descoperă-l pe Enescu.
Toate proiectele participante la selecţie vor fi finanţate fie din sursele proprii ale fiecărui aplicant în parte, fie din sponsorizările atrase de aceştia pentru implementarea proiectelor propuse.
Cei care doresc să depună proiecte pentru a fi supuse selecţiei de anul acesta pentru Bucureştiul Creativ vor completa şi transmite formularul online de aplicaţie de pe site-ul Festivalului până la data de 15 iunie, urmărind în descrierea proiectului respectarea integrală a regulamentului. După trimiterea online a Formularului de aplicaţie pentru Bucureştiul Creativ, managementul programului va trimite un e-mail organizatorului proiectului prin care va confirma primirea acestuia. În cazul în care nu se primeşte confirmarea în termen de 72 de ore este necesară semnalarea acestui fapt prin e-mail la: bucuresticreativ@festivalenescu.ro.
Proiectele selectate vor fi comunicate direct organizatorilor acestora la data de 13 iunie, urmând a fi anunţate şi pe site-ul Festivalului la secţiunea Bucureştiul Creativ într-un articol special pe această temă.
Informaţii în detaliu despre Bucureşti Creativ 2017 sunt disponibile şi online, pe site-ul www.festivalenescu.ro, la secţiunea Bucureşti Creativ.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.