Palatul Buckingham prezintă măsurile pe care familia regală le ia pentru a atinge neutralitatea carbonului, cum ar fi instalarea de pompe de căldură şi conversia maşinilor sale de lux la biocombustibil.
Maşini de lux electrice, panouri solare pe castele şi combustibil durabil pentru elicoptere: familia regală britanică va inova pentru a-şi reduce amprenta de carbon, a anunţat miercuri Palatul Buckingham într-un comunicat de presă.
Charles al III-lea, care subliniază în mod regulat interesul său pentru ecologie. El şi-a transformat deja Aston Martin DB6 din 1970 pentru a funcţiona cu biocombustibil. Acum rege, el intenţionează să extindă acest tip de iniţiativă ecologică la reşedinţele şi mijloacele de transport utilizate de familia regală.
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Panouri solare la Windsor
În raportul său anual 2023-2024 privind cheltuielile monarhiei, familia regală declară intenţia de a-şi converti limuzinele Bentley la biocombustibil începând de anul viitor, de a-şi electrifica parcul auto pe termen mai lung şi de a trece cât mai curând posibil la combustibil de aviaţie durabil (SAF) pentru elicopterele sale.
De asemenea, proprietăţile regale din Londra vor fi conectate la reţelele de încălzire urbană şi echipate cu pompe de căldură în următorii ani. Ca parte a acestei "căi către neutralitatea carbonului", la Castelul Windsor au fost deja instalate pentru prima dată panouri solare pe acoperişurile sale.
Aceste proiecte, toate lansate în 2023-2024, urmează să se "accelereze" anul viitor, a declarat familia regală într-un comunicat de presă.
Raportul relevă, de asemenea, că profiturile proprietăţilor Coroanei au crescut de peste două ori anul trecut, ajungând la un nivel record de 1,1 miliarde de lire sterline (1,3 miliarde de euro), în special datorită exploziei parcurilor eoliene din largul coastelor britanice.
Acest patrimoniu al Coroanei, care este un important proprietar de terenuri şi mări, include o mare parte din fundul mării britanice. Prin urmare, Familia Regală poate acorda autorizaţii pentru construirea de parcuri eoliene offshore.
Profiturile sale au explodat, în special datorită plăţii de către operatori a unor taxe de opţiune, pentru a "rezerva" o suprafaţă pe care îşi vor instala turbinele eoliene.
Veniturile generate de Crown Estate sunt vărsate la bugetul public, în schimbul unei alocaţii anuale (sau "Sovereign Grant") care este utilizată pentru a finanţa salariile personalului, întreţinerea palatului, călătoriile oficiale şi recepţiile regale.
În discursul de săptămâna trecută, noul guvern laburist şi-a anunţat intenţia de a oferi Domeniului Coroanei mai multe posibilităţi de a împrumuta şi investi în proiecte de energie regenerabilă, în special în energia eoliană.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.