Banca Naţională a României lansează în circuitul numismatic, începând din 15 iulie, un set de monetărie cu tema Jocurile Olimpice de Vară din 2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Setul de monetărie conţine monedele româneşti aflate în circulaţie, cu valoare nominală de: 1 ban, 5 bani, 10 bani, 50 bani şi o medalie din argint, toate realizate în condiţii de calitate proof like”, precizează BNR.

Medalia este din argint, cu diametrul de 28 de milimetri.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Aversul prezintă torţa olimpică, un grup de alergători olimpici antici în fundal şi inscripţia „JOCURILE OLIMPICE DE VARA 2024” în arc de cerc. Reversul redă portretul şi numele lui George Gh. Bibescu, primul român membru al Comitetului Internaţional Olimpic.

Setul de monetărie este prezentat sub formă de pliant, introdus într-un etui, piesele componente fiind încastrate în locaşuri speciale.

Tirajul maxim al acestei emisiuni numismatice este de 5.000 seturi.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru setul de monetărie este de 400,00 lei.

Lansarea în circuitul numismatic a setului de monetărie cu tema Jocurile Olimpice de Vară din 2024 se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.