Mic Graves şi Tony Hull, realizatorii serialului animat de succes „Uimitoarea lume a lui Gumball/ The Amazing World of Gumball”, au vorbit într-un interviu acordat News.ro despre cea mai nouă producţie a lor, „Elliott Pământeanul/ Elliott From Earth”, şi au subliniat că, prin acest show, au vrut să arate diversitatea şi să inspire copiii să iasă în lume şi să exploreze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Serialul animat „Elliott Pământeanul” va avea premiera la Cartoon Network pe 24 mai, la ora 15:55. El va fi difuzat de luni până vineri, de la aceeaşi oră.

Frankie este un geolog strălucit care a găsit o piatră neobişnuită. Ea este convinsă că va descoperi civilizaţii din galaxii îndepărtate. Din păcate, alţi oameni de ştiinţă nu îi cred teoriile. Cu toate acestea, Frankie îşi continuă eforturile pentru a-şi face visele să devină realitate şi călătoreşte în spaţiu împreună cu fiul ei, Elliott, explorând comori extraordinare ale naturii.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Datorită pietrei, se dovedeşte că universul ascunde locuri şi creaturi pe care protagoniştii nici nu le-ar putea imagina - ciclopii înţelepţi care pot prezice viitorul, dinozaurii cosmici cinstiţi, înţelepţii galactici ai colegiului, schimbătorii de forme şi multe altele sunt toţi locuitorii Centrium. Elliott va găsi acolo un nou prieten, pe dinozaurul Mo. El va adopta şi un câine spaţial şi va descoperi capacitatea de a se teleporta cu mama sa.

Serialul a fost conceput de un grup de creatori asociaţi cu „Uimitoarea lume a lui Gumball”, regizat de Mic Graves şi Tony Hull.

„Elliott Pământeanul” este o comedie de aventuri SF care prezintă puterea unor prietenii diverse într-o lume a extratereştrilor în care, deşi diferiţi, toţi coexistă în armonie.

Mic Graves şi Tony Hull
Mic Graves şi Tony Hull

Mic Graves a explicat pentru News.ro cum a luat naştere acest serial de aventuri: „Eu şi Tony lucram la «The Amazing World of Gumball» pentru Cartoon Network şi făceam asta de zece ani. Spre final, căutam o nouă experienţă spre care să ne îndreptăm şi erau mai multe idei care ne dădeau târcoale. Una dintre ele era un SF şi ne-am gândit că asta ar fi o idee bună. Genul SF este potrivit pentru animaţie şi prin el putem transmite multe idei. Pentru noi este incitant să explorăm posibilităţile infinite ale lumilor”.

Atât Graves, cât şi Tony Hull şi-au împrumutat vocile pentru personajele din „Gumball”, dar şi în acest caz. Ei speră ca serialul să aibă parte de atenţia publicului şi abia aşteaptă reacţiile, oricare ar fi ele.

„Cu «Gumble» nu am avut aşteptări şi este minunat cum a răspuns publicul, oamenii spun că este un serial de succes, popular. La fel e şi în cazul lui «Elliott». Pentru că «Gumball» este o referinţă, sperăm, pentru că am făcut ceva ce ne-a plăcut, să placă şi celorlalţi. E o chestiune delicată. Nu spunem că trebuie să fie un succes global, dar sperăm să aibă parte de aceeaşi atenţie, sperăm că oamenii vor rezona cu el”, a adăugat Graves.

Hull a completat: „Am petrecut atâta timp realizând show-ul şi este plăcut să auzim diferite puncte de vedere, opinii, pentru fiecare episod. Ca şi în cazul lui «Gumball», unele episoade au plăcut cu adevărat, altele mai puţin, este mereu interesant să auzi toate părerile şi este frumos să primeşti reacţii din partea tuturor. Este acelaşi lucru cu «Elliott» - va fi interesant de văzut cum vor fi primite aceste noi personaje şi lumi”.

În contextul în care mari producţii cinematografice de gen şi personaje celebre au fost criticate recent pentru că, în opinia unora, nu sunt tocmai politic corecte - de la „Albă ca zăpada”, unde sărutul nu a fost consimţit, la Pepe Le Pew, care ar fi hărţuitor - Graves şi Hull s-au bucurat de libertate creativă şi nu au recurs la artificii pentru a relata aventurile lui Elliott.

Tony Hull a punctat: „Am fost norocoşi. Evident, este un show pentru întreaga familie, aşa că este o oarecare auto-cenzură, pentru că ştii cine urmăreşte serialul. Nu ne-a fost spus vreodată nu vorbiţi despre asta, nu abordaţi subiectul ăsta. La fel a fost şi în cazul «Gumball». Ne-au permis să facem ce voiam şi am fost susţinuţi. Nu îmi pot aminti vreo dată în care să ni se fi spus să nu facem un anumit lucru sau că vreun personaj nu a fost acceptat. Cred că asta este minunat. Chiar am avut multă libertate creativă”.

„În mare, am vrut să spunem o poveste amuzantă. Prin acest show, am vrut să arătăm că există multă diversitate. În spaţiu nu există «normal»”.

Graves a completat: „Un extraterestru poate fi orice, poate fi o persoană, poate avea diverse caracteristici. Ne place această incluziune, diversitate, fără a fi în sine un subiect. Ca în viaţa reală. Diversitatea este moştenită, nu este un subiect, e o proprietate a lumii”.

Dintre toate aventurile lui Elliott pe care le-au creat, Hull a ales-o pe cea din debutul serialului, când băiatul şi mama lui călătoresc prin univers şi, dintr-un oarecare motiv, întâlnesc un dinozaur, într-o pădure incredibilă ce străluceşte în întuneric. Asta se întâmplă înainte ca ei să întâlnească toate creaturile fantastice. 

Graves o preferă pe cea în care călătorii întâlnesc un individ „cu o înăţişare chiar infricoşătoare”, apoi o bătrânică drăguţă, şi se dovedeşte că ei au judecat complet greşit cele două personaje. Bătrânica este, de fapt, foarte înfricoşătoare, iar individul se dovedeşte a fi de ajutor. „Îmi place asta pentru că spune că nimic nu este vreodată ceea ce crezi”.

Serialul are, pentru moment, 16 episoade, împărţite în două capitole - primul vorbeşte despre cum ajung în spaţiu, iar al doilea, despre cum trăiesc acolo.

În prezent, ei dezvoltă al doilea sezon şi concep mult mai multe poveşti, lumi de explorat şi capitole. „Ne gândim la mult mai multe”, a fost tot ce a putut spune Graves despre asta.

Elliott este un băiat căruia nu îi este teamă să exploreze şi are o aventură de proporţii. Realizatorii îi îndeamnă astfel pe copii „să nu ezite să ia decizii, să exploreze lumea, dar după ce văd câte un episod de jumătate de oră”.

Mic Graves, care şi-a început cariera la Studio AKA din Londra, a fost implicat în „The Amazing World of Gumball” încă de la început. El a fost regizor, producător executiv, scenarist ale celor şase sezoane şi şi-a împrumutat vocea pentru unele personaje. Acum, el este producător executiv şi regizor al „Elliott From Earth”, producţie originală Cartoon Network.

De-a lungul carierei, a colaborat cu BBC pentru mai multe producţii. „The Canterbury Tales”, la care a lucrat pentru S4C, a fost nominalizat la Oscar şi a câştigat un trofeu BAFTA pentru cel mai bun scurtmetraj de animaţie.

Graves a lucrat în industria animaţiei mai bine de 20 de ani, dintre care jumătate la „Gumball”, care a fost recompensat cu peste 30 de distincţii, între care 8 premii BAFTA, un trofeu Emmy şi unul Annie, cu Annecy Crystal şi mai multe British Animation Awards.

Tony Hull a lucrat în ultimii 15 ani ca editor, scenarist şi actor, în principal pentru „The Amazing World of Gumball”, de-a lungul celor 240 de episoade. El a mai făcut parte din echipele producţiilor „Fantastic Mr. Fox”, „The Heroic Quest of the Valiant Prince Ivandoe”, „Mist: Sheepdog Tales” şi „Little Princess”.
După ce „Gumball” s-a încheiat, s-a alăturat echipei „ Elliott From Earth”. Pentru primul sezon, el este regizor, scenarist şi editor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.