Vila George G. Verona şi Casa Dr. Doborvici de pe bulevardul Lascăr Catargiu, având faţade cu "caracter de paradă", au fost puse în vânzare de Artmark Historical Estate cu preţuri de pornire de 4,5 milioane de euro, respectiv 3,5 milioane de euro.
Vila George G. Verona a fost estimată între 5.000.000 şi - 6.000.000 de euro.
În 1899, inginerul Christodol C. Pappasoglu i-a comandat arhitectului R. Monckton o casă cu grajd şi şopron pe bulevardul Colţei, cum se numea bulevardul trasat în 1898 pentru a uşura traficul de pe Calea Victoriei. În 1907, în piaţa Romană a fost amplasată statuia marelui om politic Lascăr Catargiu, prim-ministru în vremea regelui Carol I şi tronsonul bulevardului Colţei dintre Piaţa Romană şi Piaţa Victoriei a primit numele acestuia.
Pe lotul de teren cumpărat de Pappasoglu în iulie 1899 de la Amalia Dietrich se regăsea un imobil "compus din două corpuri de clădire, având o faţadă şi pe bd. Colţei unde poartă no. 56 şi pe care îl stăpânesc în temeiul actelor de vânzare transcrise din 1868, 1892, 1895, 1896, 1897".
În 12.03.1904, Pappasoglu se împrumută de la Ioan Danabassi cu 50.000 lei, punând ipotecă pe "casele mele cu tot locul lor din bd. Colţei no. 56 având o intrare şi prin Str. Clopotarii vechi no. 41 fost no. 27 care case sunt construite de mine pe locul ce am cumpărat de la dna Amalia Dietrich...". În 1922, imobilul trece în proprietatea lui George G. Verona, care va realiza în 1936 lucrări de reparaţii şi transformări ale casei.
Clădirea se distinge şi astăzi prin faţada eclectică impunătoare, fiind alipită de casa învecinată, Casa Dr. Dobrovici, ce poartă semnătura profesorului Duiliu Marcu. Întreg Bulevardul Lascăr Catargiu beneficiază de un fond construit unicat, păstrat aproape intact. Imobilele construite erau menite să evidenţieze statutul social al proprietarilor, faţadele având un ”caracter de paradă”.
Casa Dr. Dobrovici a fost estimată între 3.500.000 şi 4.000.000 de euro.
Naţionalizată în anii comunismului şi compartimentată în mai multe apartamente, casa a fost readusă la forma iniţială după 1990. Apoi, în 2008 a fost transformată în Casa Frumoasă, un magazin multi-brand, destinat în exclusivitate vestimentaţiei de lux.
Lucrările efectuate în perioada 2008-2009, coordonate de a arhitectul italian Elena Busato, se remarcă prin echilibrul obţinut între caracteristicile originale ale casei şi elemente actuale de design.
Identitatea interiorului, aşa cum reiese şi din imaginile de epocă era dată în mare parte de elementele decorative din lemn. Balustrade frumos sculptate, tocuri masive de uşi, grinzi cu ornamente discrete, toate au fost păstrate şi recondiţionate din dorinţa de a păstra spiritul amenajării semnate în urmă cu aproape un veac de Duiliu Marcu.
Mozaicul strălucitor care îmbracă pardoseala holului de intrare, tapetul cu motive vegetale din acelaşi spaţiu sau cel care imită vitraliul din încăperea centrală a parterului sunt doar câteva dintre finisajele alese cu multă grijă de autorul proiectului de reamenajare. Mobilierul casei a fost selectat de la branduri de înaltă calitate precum Cub Design, Baxter SpA, Bussola & Ralph International.
În 2011, magazinul a fost extins prin amenajarea podului şi construirea unui restaurant în curtea dinspre strada Clopotarii Vechi - o construcţie elegantă, pe structură metalică şi complet vitrată, unde regăsim aceeaşi grijă pentru detaliu. Mobilierul marca Christopher Guy, mozaicul Sicis sau candelabrul Seguso susţin atmosfera aristocrată a spaţiului.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.