Poliţiştii din Mureş s-au autosesizat şi fac verificări după ce în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora reprezentantul unui partid maghiar a ameninţat o jurnalistă de la Radio România numind-o "ticăloasă" şi spunând că "astfel de oameni ar trebui spânzuraţi”. Dosarul instrumentat de Serviciul de Investigaţii Criminale vizează infracţiunea de ameninţare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş anunţă, vineri după-amiază, că poliţiştii s-au autosesizat după ce în spaţiul public au apărut informaţii referitoare la declaraţiile unui politician din Ungaria la adresa unei jurnaliste din Mureş. 
 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
”(...) Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Mureş s-a sesizat din oficiu cu privire la o infracţiune de ameninţare, referitor la persoana vătămată, jurnalist la Radio Târgu Mureş. În continuare, se efectuează cercetări, pentru a se stabili cu exactitate cauzele şi împrejurările producerii evenimentului”, a transmis IPJ Mureş.
 
Aflat la Sfântu Gheorghe, politicianul Barna Bartha, deputat al partidului extremist Patria Noastră, formaţiune cu reprezentare în Parlamentul maghiar, a ameninţat-o pe jurnalista Boróka Parászka, redactor la Radio Târgu Mureş, numind-o "ticăloasă" şi afirmând că "astfel de oameni ar trebui spânzuraţi şi eliminaţi din cadrul comunităţii maghiare", se arată pe site-ul romania-actualitati.ro. Societatea Română de Radiodifuziune consideră comentariile drept un atac grav împotriva normelor de bază ale democraţiei, ale statului de drept, declaraţiile care fac apel la puritate rasială fiind inacceptabile într-o Românie democratică şi tolerantă.
 
În mesajul său, acesta spune: "...puteţi să o vedeţi pe Parászka Boróka, o puteţi auzi la Radio Târgu-Mureş. Păi dacă maghiarii nu sunt în stare să spânzure astfel de oameni, să îi elimine dintre ei, să nu ne mirăm că am ajuns unde suntem".
 
Politicianul a adăugat: "asistăm la ţiganizarea secuimii şi a poporului maghiar".
 
Aprecierile au fost făcute în cadrul unei întâlniri organizate la Sfântu Gheorghe, unde politicianul maghiar a fost prezent. O înregistrare audio difuzată de un jurnalist aflat la întâlnirea de la Sfântu Gheorghe probează faptul că, pe lângă aprecierile xenofobe la adresa etniei rrome şi a comunităţii evreieşti, este menţionat şi numele jurnalistei de etnie maghiară, angajată a Societăţii Române de Radiodifuziune.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.