Actriţa Dorina Chiriac, care interpretează Micul Prinţ la Teatrul de Comedie, vineri, de la ora 19.00, este ambasador al campaniei ”Artiştii pentru Artişti”, ediţia 2017. Mesajul artistei pentru public este de a cumpăra un bilet la unul din spectacolele din programul campaniei pentru a schimba viaţa artiştilor vârstnici aflaţi în dificultate.
33 de instituţii de teatru din Bucureşti şi din ţară susţin artiştii retraşi din activitate prin campania naţională ”Artişti pentru artişti”, ediţia a 16-a, lansată de UNITER. Încasările vor alimenta Fondul de Solidaritate Teatrală, fond special constituit pentru întrajutorarea artiştilor cu probleme de sănătate şi existenţă.
UNITER a desemnat-o ambasador al acestui demers social pe actriţa Dorina Chiriac.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Într-un mesaj emoţionant, Dorina Chiriac mărturiseşte că: "Retragerea din scenă înseamnă retragerea din viaţa. Lumea în care trăim a aşezat absurd artistul în rând cu alte ocupaţii din care te retragi la timp, pentru odihna binemeritată. Artistul nu îşi caută odihna. Lumea trebuie să-şi schimbe atitudinea. Dar până atunci, putem să reparăm. Eu pot, şi poţi şi tu! Te aştept la teatru! Eu voi fi acolo!", este mesajul Dorinei Chiriac.
Dorina Chiriac este Micul Prinţ în spectacolul cu acelaşi titlu, de la Teatrul de Comedie din Bucureşti. Cei care vor să ajute artiştii retraşi din activitate, pot ajuta cumpărând un bilet la spectolul de vineri, ora 19.00.
"Cumpără un bilet la spectacolele din programul Campaniei UNITER Artiştii pentru Artişti şi vei fi început chiar tu schimbarea!", mai spune Dorina Chiriac.
Campania UNITER se desfăşoară de 16 ediţii. Anul trecut, suma de 91.200 lei, provenită din vânzarea de bilete şi donaţii, a fost baza financiară a suportului oferit artiştilor cu probleme de viaţă.
”Micul prinţ”, de Antoine de Saint-Exupéry, în regia Alexandru Dabija, se joacă pe 17 martie, la Teatrul de Comedie Bucureşti, iar pe 19 martie - ”Mă tot duc”, cu Oana Pellea şi Mihai Gruia Sandu, la Teatrul Metropolis Bucureşti. ”Mult zgomot pentru nimic”, de William Shakespeare, în regia Dianei Lupescu, se joacă la Teatrul ”Nottara” Bucureşti, iar ”Titanic vals”, de Tudor Muşatescu, în regia lui Alexandru Dabija, la Teatrul Odeon Bucureşti.
”Punguţa cu doi bani”, după Ion Creangă, scenariu, regie şi teme muzicale Decebal Marin, se joacă pe 21 martie, la Teatrul de animaţie Ţăndărică Bucureşti.
”Fazanul”, de Georges Feydeau, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, se joacă pe 25 martie, la Teatrul ”Nottara” Bucureşti.
”Nastasia”, un spectacol de Mihai Mălaimare, la Teatrul Masca Bucureşti, este programat pe 26 martie. În aceeaşi zi, ”Vania şi Sonia şi Maşa şi Spike”, de Christopher Durang, regia Horia Suru, je joacă la Teatrul Mic Bucureşti.
”Angajare de clovn”, de Matei Vişniec, în regia lui Ion Caramitru, la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, este programat pe 27 martie, iar pe 29 martie, ”Degeţica”, după Hans Christian Andersen, adaptarea şi regia Aurel Mitran, Teatrul Excelsior Bucureşti.
Teatrul pentru Copii şi Tineret ”Merlin” Timişoara, Teatrul Municipal ”Csíki Játékszín” Miercurea-Ciuc, Teatrul ”Mihai Eminescu” Botoşani, Teatrul Naţional Târgu-Mureş - Compania ”Liviu Rebreanu”, Teatrul ”Regina Maria”, Oradea, Teatrul ”Tudor Vianu” Giurgiu, Teatrul ”Toma Caragiu” Ploieşti, Teatrul ”Maria Filotti” Brăila, Teatrul ”Andrei Mureşanu” Sfântu Gheorghe, Teatrul Dramatic ”Fani Tardini” Galaţi, Teatrul German de Stat Timişoara, Teatrul Tineretului Piatra Neamţ, Teatrul ”Anton Pann” Râmnicu-Vâlcea, Teatrul ”Aureliu Manea” Turda, Teatrul Municipal ”Bacovia” Bacău, Teatrul Naţional ”Radu Stanca” Sibiu, Teatrul Municipal ”Matei Vişniec” Suceava, Teatrul Naţional Târgu-Mureş - Compania ”Tompa Miklós” s-au alăturat demersului UNITER.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...