"Pianoforte", documentarul difuzat de Max care prezintă portretul intim al tinerilor pianişti care iau parte la legendara Competiţie Internaţională de Pian Chopin, a fost nominalizat la International Emmy Awards 2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Filmul, coprodus de HBO, este disponibil în regiunea CEE (România, Cehia, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Serbia, Slovenia şi Macedonia de Nord), Polonia, Spania, Portugalia şi Ţările de Jos.

Nominalizările pentru International Emmy Awards 2024 au fost anunţate în urmă cu câteva zile de către Academia Internaţională de Arte şi Ştiinţe a Televiziunii. Există 56 de nominalizări în 14 categorii, din 21 de ţări. "Pianoforte" (Telemark sp. z o.o./ HBO, Arte Poland) este nominalizat la categoria „Arts Programming” şi va concura cu alte trei titluri: Robbie Williams (RSA Films Ltd. / Netflix United Kingdom), Virgilio (House of Chef / Astromax Argentina) şi Who I Am Life (WOWOW Inc. / Wood’s Office Japan).

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

"Pianoforte" urmăreşte un grup eclectic de tineri muzicieni din întreaga lume care s-au pregătit încă din copilărie pentru ocazia unică de a concura la legendara Competiţie Internaţională de Pian Chopin, care are loc la fiecare cinci ani în Varşovia, Polonia. În timpul rundei preliminare, sunt 160 de concurenţi. Apoi, aproximativ 80. Apoi 40. În cele din urmă, doar 10 norocoşi ajung în finala prestigioasei competiţii.

Documentarul oferă o perspectivă rară în culisele triumfului şi dezamăgirilor zdrobitoare ale competiţiei. Regizorul Jakub Piatek surprinde presiunea cu care se confruntă aceşti muzicieni într-o experienţă care combină lacrimi de epuizare şi disperare cu bucuria extatică de a cânta. "Pianoforte" este atât o mărturie a puterii muzicii, cât şi un portret intim al maturizării unor tineri pianişti care navighează printre rigorile competiţiei, sesiuni intense de practică, noi prietenii şi multă dramă.

Filmul a avut premiera mondială la Festivalul de Film Sundance, urmată de premiera europeană la CPH:DOX. "Pianoforte" a fost distins cu premiul Polish Eagle Award pentru cel mai bun documentar şi a câştigat prestigiosul premiu internaţional Golden Reel Award pentru realizări remarcabile în editarea sunetului. Printre premiile obţinute de film se numără Visions du Reel (Premiul publicului), It's All True (Menţiune specială), Millenium Docs Against Gravity (Premiul publicului, Premiul pentru cea mai bună producţie), Młodzi i Film (Premiul pentru cel mai bun regizor), Montclair Film Festival (Menţiune specială pentru montaj), nominalizări la IDA Award - Best Music Documentary şi la MPSE Reel Award for Outstanding Achievement in Music Editing.

Toţi nominalizaţii se vor reuni la New York, în cadrul Festivalului Internaţional de Televiziune Emmy, pentru paneluri şi prezentări, precum şi pentru evenimente speciale, în perioada 22-24 noiembrie, cu un weekend înainte de ceremonia de decernare a premiilor. Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul celei de-a 52-a gale a premiilor International Emmy® din New York, luni, 25 noiembrie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.