Dirijorul James Levine a dat în judecată Metropolitan Opera din New York, joi, cerând plata unor daune în valoare de 4 milioane de dolari, după ce instituţia l-a concediat în urma apariţiei unor acuzaţii de hărţuire sexuală la adresa lui, scrie AFP.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit The New York Times, în procesul său, Levine susţine că Metropolitan Opera a avut un plan de a îi şterge palmaresul.  

Era stabilit ca Levine să fie plătit cu 400.000 de dolari pe an şi cu încă 27.000 de dolari pe fiecare spectacol, până când acesta a fost concediat.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

James Levine a respins acuzaţiile lansate la adresa lui, dar a vorbit puţin despre acestea de când au apărut în spaţiul public, în decembrie, în contextul dezvoltării mişcării „#MeToo” împotriva hărţuirii sexuale.

Metropolitan Opera a transmis că Levine a refuzat să coopereze pentru desfăşurarea anchetei până la încheierea acesteia, când a devenit limpede că urma să fie concediat.

Betsy Plevan, avocată a Metropolitan Opera, a spus că Levine a stabilit „termeni imposibili”, cerându-le anchetatorilor să îi numească acuzatorii, cărora le-a fost garantată păstrarea anonimităţii. 

Metropolitan Opera, care a fost criticată pentru că a răspuns târziu la presupusul comportament neadecvat al lui Levine, a transmis că se va apăra în instanţă.

„Este şocant că domnul Levine a refuzat să îşi asume responsabilitatea pentru faptele lui şi a decis ca în schimb să atace Met cu un proces construit pe neadevăruri”, a spus Betsy Plevan.

„Nu există nicio bază pentru afirmaţia lui James Levine potrivit căreia Met avea planuri împotriva lui, când, de fapt, instituţia l-a sprijinit în perioadele în care a fost bolnav şi nu s-a putut prezenta pe scenă”, a mai spus Plevan.

Met a specificat că a creat o nouă funcţie – de director muzical emerit – pentru Levine, care s-a retras în 2016, din cauza problemelor sale de sănătate.

Levine, care a negat acuzaţiile făcute public, a fost suspendat din funcţie în luna decembrie.

Dirijorul în vârstă de 74 de ani a fost director muzical al Metropolitan Opera timp de 40 de ani.

În 2016, el s-a retras din motive de sănătate, dar a continuat să colaboreze cu instituţia ca director muzical emerit.

„Investigaţia a dezvăluit probe credibile că James Levine a avut un comportament sexual abuziv şi hărţuitor atât înainte, cât şi în timp ce lucra la Met”, a transmis opera într-un comunicat.

În plus, este precizat că a fost dovedit faptul că dirijorul a abuzat şi hărţuit „artişti vulnerabili aflaţi la început de carieră”.
Metropolitan Opera a transmis că peste 70 de persoane au fost intervievate în timpul investigaţiei.

Patru bărbaţi au acuzat că au fost abuzaţi sexual de Levine în urmă cu mai multe decenii, unii dintre ei fiind adolescenţi la acea vreme.

Dirijorul a numit acuzaţiile „nefondate”.

James Levine se luptă de mai mulţi ani cu boala Parkinson şi alte probleme de sănătate şi, în ultima perioadă, a dirijat dintr-un scaun cu rotile.

Personalitate a muzicii simfonice, James Levine a debutat la Met în 1971, conducând mai mult de 2.500 de reprezentaţii pentru 85 de opere diferite. El a lucrat cu artişti precum Luciano Pavarotti şi Placido Domingo. Nominalizat de 37 de ori la premiile Grammy, James Levine a câştigat de 10 astfel de trofee. El a dirijat, între altele, Chicago Symphony Orchestra pentru filmul „Fantasia 2000” al Disney.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.