Directoratul Naţional de Securitate Ciberneticăm a transmis, miercuri, că protecţia datelor elevilor este vitală, mai ales în contextul îjn care şcoala acţionează ca operator de date personale, gestionând informaţiile sensibile cu responsabilitate. De aceea, trebuie folosite aplicaţii şi platforme educaţionale sigure.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”În ziua de azi, protecţia datelor elevilor este vitală. Şcoala acţionează ca operator de date personale, gestionând informaţiile sensibile cu responsabilitate. Este necesar să înţelegem ce înseamnă datele personale ale elevilor şi să utilizăm aplicaţii şi platforme educaţionale sigure”, au transmis, miercuri, reprezentanţii Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică.

Specialiştii apreciază că ne confruntăm cu provocările educaţiei online şi trebuie să reacţionăm ferm la cyberbullying.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”Reţelele sociale sunt gestionate cu grijă pentru a proteja elevii. Trebuie prioritizată securizarea datelor cu caracter personal pentru a crea un mediu de învăţare sigur. Pentru mai multe sfaturi privind siguranţa online a copiilor, vă invităm să parcurgeţi ghidul disponibil pe site-ul DNSC”, au mai transmis specialiştii.

Ghidul realizat  face distincţia între diferiţi termeni tehnici frecvent utilizaţi, dar prezintă şi recomandări pentru asigurarea siguranţei online pentru copii.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.