Delia Papazicu-Halep (8 ani) şi Rareş Prisacariu (9 ani), care dau voce filmelor prezentate la Astra Junior, s-au întâlnit faţă în faţă, marţi, cu zeci de copii veniţi să le asculte povestea. La Casa Artelor din Piaţa Mică din Sibiu, copiii au vrut să ştie ce pasiuni au cei doi, dacă se simt vedete sau ce visează să devină. La discuţie a participat regizorul Laurean Gherman (Empire Video Production).
Rareş a câştigat anul trecut concursul „Românii au talent” iar Delia, care a imitat-o pe Andreea Esca în concurs, prezintă o emisiune la televiziunea Trinitas.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
„Totul a început la vârsta de 5 ani, atunci când mama a observat că am o dicţie şi o memorie foarte bune. Ea m-a înscris la diverse concursuri de televiziune unde am făcut exerciţii de dicţie, am aflat multe lucruri care m-au ajutat”, a povestit Delia cum a început această pasiune.
„La 5 ani, mama m-a dus la Şcoala Populară de Arte din Botoşani. Apoi am continuat la Academia Studiourilor Buftea şi legat de voce, am reuşit să capăt această experienţă aproape de un an la AgerFilm”, a spus la rândul lui Rareş.
Copiii şi-au demonstrat talentele în faţa sălii prin câteva exerciţii de dicţie, precum pronunţarea celor mai lungi cuvinte din limba română: „pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioză” sau „difosfopiridinnucleotidpirofosfatază”.
„Este minunat să fii în faţa camerelor, să transmiţi oamenilor informaţiile necesare”, a spus Delia, care are emisiunea în fiecare sâmbătă la Trinitas TV.
Cu dezinvoltură, Delia şi Rareş au explicat că au emoţii „constructive” şi nu le vine să creadă cum reuşesc să treacă peste ele. Rareş a exemplificat cu un text pe care l-a rostit în finalul emisiunii-concurs „Românii au talent”.
La ce visează ei: Rareş vrea să devină actor iar Delia vrea să fie o jurnalistă de renume.
Copiii din sală au fost curioşi să afle ce personalităţi au cunoscut iar ei i-au enumerate pe: Florin Piersic, Andreea Esca, Andra, Delia, etc. Dar au vrut să ştie şi dacă se consideră vedete: „Nu ne considerăm vedete iar cei care nu muncesc ca să devină vedete, nu sunt vedete”.
Cum sunt priviţi de colegi, la şcoală? „Întotdeauna îi voi iubi pe colegii şi pe doamna mea învăţătoare. Ei mă susţin în tot ce fac şi asta mă ajută”.
Mesajul lor către toţi copiii: „Urmaţi-vă visul!”.
Lansat în 2009, Astra Film Junior este cel mai amplu şi mai complex proiect de educaţie prin film documentar pentru copii din România. Gândit pentru trei categorii de vârstă (6+, 11+ şi 15+), Astra Film Junior include proiecţii cinematografice în săli de cinema clasice şi proiecţii full-dome. Filmele sunt urmate de dezbateri moderate de profesionişti, concurs de benzi desenate şi ateliere de creaţie, scriere creativă şi film.
Selecţia de filme AF Junior abordează subiecte actuale şi educative, de interes pentru copii şi adolescenţi, profesori şi consilieri educativi, părinţi sau bunici. Câteva dintre temele abordate în selecţia de filme din acest an sunt: gravitatea schimbărilor climatice şi activismul de mediu, importanţa propriilor decizii, sustenabilitate şi alimentaţie sănătoasă, bullying, curaj, reuşită, deminitate umană, dorinţa de a-ţi urma visul cu orice preţ.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...