Dirijorul Cristian Măcelaru, directorul artistic al Festivalului şi Concursului Internaţional „George Enescu”, a inclus, în premieră în programul Concursului şi un masterclass de interpretare dirijorală şi aprofundare în studiul muzicii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Dintre cei 42 de dirijori din 22 de ţări care au aplicat pentru acest masterclass, doar şase s-au calificat şi vor ajunge la Bucureşti, iar sesiunile de masterclass ce vor avea loc la Ateneul Român în perioada 23 - 26 septembrie, de la ora 10:00 la 12:30 şi de la 17:00 la 20:00, vor fi deschise publicului, în limita locurilor disponibile puse la dispoziţie de organizator.

45 de dirijori din 22 de ţări precum Italia, Australia, Coreea de Sud, Grecia, Africa de Sud, SUA, Mexic, Japonia, Hong Kong, Franţa, România, China, Germania, Polonia, Maroc, Olanda, Brazilia, Croaţia, Macedonia de Nord, Spania, Singapore şi Elveţia au aplicat pentru participare activă la prima ediţie a masterclass-ului de interpretare dirijorală condus de maestrul Cristian Măcelaru în cadrul celei de a XIX-a ediţii a Concursului Internaţional George Enescu, însă doar două dirijoare şi patru dirijori cu vârste cuprinse între 24 şi 34 de ani au fost selectaţi pentru a urca la pupitrul Orchestrei Române de Tineret, în prima ediţie a masterclass-ului.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Dirijoarele Eu-Lee Nam (Coreea de Sud, 34 de ani) şi Ana Spasovska (Macedonia de Nord, 25 de ani), alături de Kyrian Friedenberg (SUA, 25 de ani), Omar El Jamali (Maroc, 32 de ani), Harris Han (SUA, 24 de ani) şi Alex Amsel (SUA, 33 de ani) sunt cei 6 tineri selectaţi să lucreze alături de maestrul Cristian Măcelaru şi Orchestra Română de Tineret timp de o săptămână la Bucureşti, în perioada 23 - 27 septembrie.

După modelul de funcţionare al Concursului Internaţional George Enescu, inspirat de viaţa artistului al cărui nume îl poartă, masterclass-ul de interpretare dirijorală, instrumentală şi aprofundare în studiul muzicii reprezintă o platformă unde tinerii muzicieni, instrumentişti sau dirijori, sunt ghidaţi în dezvoltarea unei cariere de succes în domeniul muzicii clasice, prin exersarea şi îmbunătăţirea abilităţilor interpretative şi de comunicare.

Vineri, 27 septembrie, ora 18:00, la Ateneul Român, trei dintre cei şase dirijori participanţi la masterclass-ul de interpretare dirijorală şi aprofundare în studiul muzicii vor urca la pupitrul Orchestrei Române de Tineret pentru a dirija, alături de maestrul Cristian Măcelaru, Concertul de închidere al Concursului Internaţional George Enescu.

În program vor fi prezentate lucrări din repertoriul româno-francez universal, într-un regal muzical ce va cuprinde lucrări de George Enescu, Dan Dediu, Hector Berlioz, Claude Debussy şi Igor Stravinski.

Evenimentul se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României şi este un proiect cultural finanţat de Guvernul României prin Ministerul Culturii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.