Concursul de proiecte pentru realizarea statuii baronului Samuel von Brukenthal a fost demarat vineri, iar iniţiatorul şi partenerii doresc ca monumentul să fie amplasat în apropierea Palatului Brukenthal - Muzeul Naţional Brukenthal din Piaţa Mare din Sibiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Viitorul monument ar trebui să aibă o înălţime de maxim 3 metri cu un soclu de inspiraţie barocă de maxim 60 cm. Samuel von Brukenthal se doreşte să fie înfăţişat în picioare înveşmântat fiind cu Ordinul Sf. Ştefan.

„Acest monument a fost gândit de câţiva ani de prof. univ. dr. Sabin Adrian Luca, managerul Muzeului Naţional Brukenthal. Avem acum prilejul, la împlinirea celor 300 de ani de la naşterea baronului, să realizăm acest deziderat ca în apropierea Palatului Brukenthal din Sibiu să amplasăm într-o manieră majestuosă chipul celui care nu a fost doar o personalitate istorică importantă a Transilvaniei, ci a fost cel care a lăsat moştenire un patrimoniu valoros şi un model extraordinar. Este poate cea mai importantă personalitate marcantă a istoriei oraşului nostru cu merite deosebite în dezvoltarea oraşului şi cel mai important colecţionar de pe teritoriul actual al României care a pus bazele celui de-al treilea muzeu deschis publicului din lume şi primul din România”, a transmis într-un comunicat dr. Alexandru Constantin Chituţă, şeful secţiei Educaţie, Marketing, Comunicare şi Secretariat din cadrul Muzeului Naţional Brukenthal.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Conform calendarului concursului, ultima zi de depunere a proiectelor este 26 februarie 2021, urmând ca pe 1 martie 2021 să fie anunţat câştigătorul proiectului.

Consursul este destinat artiştilor profesionişti care au experienţă în realizarea monumentelor.

În acest timp, sunt făcute demersurile necesare, conform legislaţiei în vigoare, pentru realizarea documentaţiei şi a primirii aprobărilor necesare amplasării statuii în Piaţa Mare din Sibiu.

Juriul concursului este alcătuit din 13 membri: reprezentanţi ai autorităţii locale, oameni de cultură, istorici, profesori şi artişti.

Suma aferentă acestui monument este deschisă, urmând a fi menţionată în urma alegerii proiectului câştigător.

Regulamentul concursului şi informaţiile necesare se găsesc pe www.brukenthalmuseum.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.