Compania X a lui Elon Musk a concediat peste 1.200 de angajaţi la nivel mondial din echipele sale responsabile de combaterea conţinutului abuziv online, potrivit noilor cifre publicate joi de autoritatea de reglementare a internetului din Australia, notează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Autoritatea de reglementare, eSafety, a declarat că "reducerile drastice" şi reînfiinţarea a mii de conturi interzise au creat "cea mai proastă situaţie posibilă" pentru distribuirea de conţinut dăunător.

În ultimele luni, autoritatea de reglementare s-a concentrat în special asupra X, afirmând anterior că preluarea acesteia de către Musk a coincis cu o creştere a "toxicităţii şi a urii" pe reţeaua de socializare cunoscută anterior sub numele de Twitter.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Utilizând Legea australiană privind siguranţa online, Comisia eSafety a obţinut o listă detaliată a inginerilor de software, a moderatorilor de conţinut şi a altor membri ai personalului de securitate care lucrează la X.

Comisarul autorităţii de reglementare australiene, Julie Inman Grant, ea însăşi fostă angajată a Twitter, a declarat că este pentru prima dată când aceste cifre au fost făcute publice.

Acestea au arătat că 1.213 angajaţi specializaţi în moderare, inclusiv subcontractori, au părăsit X de când a fost achiziţionată de Elon Musk în octombrie 2022, 80% dintre ei fiind ingineri software.

Retragerea a 80% din aceşti ingineri specializaţi este ca şi cum Volvo, renumit pentru standardele sale de siguranţă, s-ar despărţi de toţi proiectanţii şi inginerii săi", a declarat ea pentru AFP.

Este, a spus ea, "cea mai rea situaţie posibilă". "Îţi scazi considerabil apărarea şi reintroduci recidiviştii pe platformă". 

Australia a fost vârful de lance al efortului global de reglementare a reţelelor sociale, obligând companiile de tehnologie să explice cum abordează probleme precum discursul instigator la ură şi infracţiunile sexuale împotriva minorilor.

În octombrie, Comisia pentru eSafety a amendat X cu 610.500 dolari australieni, adică 410.000 de dolari americani, afirmând că platforma nu a reuşit să demonstreze clar că abordează proliferarea conţinutului privind agresiunile sexuale asupra minorilor.

Dar X a ignorat termenul limită pentru a plăti amenda, înainte de a lansa o acţiune în justiţie pentru a o anula.

Compania nu a răspuns la solicitarea AFP, trimiţând în schimb un răspuns automat care spunea "ocupat pentru moment, vă rugăm să reveniţi mai târziu".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.