Vice Media a acceptat să achite 1,8 milioane de dolari către 675 de foşti angajaţi pentru a pune punct unui proces în care era acuzată că în mod constant a plătit cu mult mai puţin femeile decât bărbaţii, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Soluţionarea procesului a fost prezentată spre aprobare Curţii Supreme din Los Angeles pe 25 martie. Informaţia privind înţelegerea a fost prima dată publicată de The Hollywood Reporter. 

Procesul a fost intentat în februarie 2018 în numele lui Elizabeth Rose, un fost manager de proiect angajat al companiei Vice, care a spus că a descoperit că femeile din firmă erau constant plătite cu mult mai puţin decât bărbaţii pentru aceeaşi muncă. 

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Acuzaţia la adresa Vice a fost că a încălcat legile Statelor Unite, dar şi ale statelor California şi New York în ceea ce priveşte egalitatea dintre femei şi bărbaţi în cazul remuneraţiei.

Anul trecut, compania l-a angajat pe Nancy Dubuc, fost CEO al A+E Networks, în calitate de CEO  în contextul în care Vice a întâmpinat dificultăţi în urma lansării unor acuzaţii referitoare la comportamentul discutabil al unor executivi din cadrul companiei. El l-a înlocuit pe co-fondatorul Shane Smith, care a devenit preşedinte executiv. 

După ce Rose a intentat procesul, potrivit avocaţilor ei, mai mult de 60 de persoane s-au prezentat pentru a discuta despre experienţele lor de lucru pentru Vice şi au adus documentaţia privind plăţile lor. Prin urmare, alte patru foste angajate ale Vice s-au alăturat în proces ca reclamante: Alyson Comingore, Alice Speri, Averie Timm şi Zoe Miller.

Înţelegerea a stabilit deconturi pentru 675 de persoane, potrivit documentelor Curţii. Vice a fost de acord să plătească 1,875 de milioane de dolari. 

Avocaţii celor care au mers în instanţă, de la firma Alexander Krakow + Glick, au cerut despăgubiri de 647.000 de dolari. Cele cinci iniţiatoare ale procesului, printre care şi Rose, vor primi nu mai mult de 15.000 de dolari fiecare. Ceea ce înseamnă că pentru restul angajatelor va rămâne o medie de câte 1.720 de dolari.

Vice şi-a început activitatea în anul 1994, în Montreal, ca o revistă tipărită, în limba engleză. Compania Vice Media include canalul de televiziune Viceland TV, Vice News şi secţiuni de lifestyle, cultură şi entertainment. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.