Comisia Europeană a acordat, joi, Marca patrimoniului european unui număr de 12 situri care au jucat un rol important în istoria şi cultura Europei, printre care şi Palatul Comisiei Europene a Dunării la Galaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Patrimoniul cultural este sufletul Europei. Aceste situri minunate reflectă istoria noastră bogată, fiind manifestări geografice ale esenţei noastre. Siturile care poartă Marca patrimoniului european se numără printre cele mai mari cadouri pe care Europa le poate oferi şi este de datoria noastră să le păstrăm cu orice preţ”, a afirmat comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, Mariya Gabriel, potrivit unui comunicat de presă al Comisiei Europene.

Marca patrimoniului european se acordă clădirilor, documentelor, muzeelor, arhivelor, monumentelor sau evenimentelor care au jucat un rol important în crearea Europei de astăzi. Este menită să-i facă pe cetăţeni, în special pe cei tineri, să înţeleagă şi să aprecieze mai bine patrimoniul comun şi diversificat al Uniunii Europene. Un grup de experţi independenţi din întreaga UE a desemnat siturile, dintre cei 21 de candidaţi preselectaţi de statele membre participante. Prin decizia de astăzi, numărul total de situri care deţin Marca patrimoniului european se ridică la 60.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Palatul Comisiei Europene a Dunării: Galaţi, 1896

Dunărea este o clădire istorică din Galaţi, construită special pentru a fi sediul Comisiei Europene a Dunării (European Commission of the Danube, ECD). Instituţia a fost înfiinţată după Congresul de pace de la Paris din 1856 pentru a reglementa regimul navigaţiei pe fluviu. În cele din urmă, ECD s-a transformat într-o organizaţie mai complexă. Situl a fost sediul unei organizaţii internaţionale importante care a contribuit la sporirea integrităţii europene şi la dezvoltarea paşnică a Europei.

Mai multe informaţii despre cele 12 noi situri sunt disponibile AICI

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.