Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat joi posturile de televiziune Digi 24, Realitatea TV şi România TV cu câte 35.000 de lei pentru modul în care au fost difuzate convorbirile telefonice avute de Alexandra Măceşanu la numărul 112.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Consiliul a decis să sancţioneze cu câte o amendă de 35.000 de lei posturile Digi 24, Realitatea TV şi România TV care au difuzat înregistrările cu vocea Alexandrei („Difuzarea în serviciile de televiziune şi de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces condiţionat, se asigură faptul că minorii din zona de transmisie, în situaţii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective”), se arată în comunicatul CNA. 

În aceeaşi şedinţă, au fost monitorizate emisiuni informative şi de dezbateri din zilele de 30 şi 31.07.2019 transmise de posturile Antena 1, Antena 3, B1 TV, Digi 24, Kanal D, Naţional TV, Prima TV, Pro TV, Realitatea TV, România TV şi TVR 1.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Ca urmare a analizării rapoartelor de monitorizare întocmite de direcţia de specialitate, CNA a decis să aplice postului România TV următoarele sancţiuni: amendă de 10.000 de lei, deoarece la difuzarea emisiunii „Breaking News - Ediţie Specială” din data de 15.08.2019, nu au fost respectate prevederile art. 34 alin. (1) şi nici dispoziţiile art. 40 alin. (2) şi (4), art. 64 alin. (1) lit. b) şi art. 66 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual; somaţie publică. La difuzarea emisiunii „Breaking News” din 26.08.2019, radiodifuzorul nu a ţinut cont de prevederile art. 64 alin. (1) lit. b) din Codul audiovizualului.

Postul eStrada TV a fost sancţionat cu amendă de 5.000 de lei pentru nerespectarea dispoziţiilor art. 931) alin. (1) şi (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, conform cărora: „(1) Radiodifuzorul căruia i s-a aplicat o sancţiune sau i s-a adresat o somaţie de intrare în legalitate de către Consiliu are obligaţia de a comunica publicului motivele şi obiectul sancţiunii sau ale somaţiei, în formularea transmisă de Consiliu; (2) În cazul serviciilor de programe de televiziune, textul somaţiei sau al sancţiunii se difuzează în următoarele 24 de ore de la comunicare, sonor şi vizual, de cel puţin 3 ori, în intervalul orar 18,00 - 22,00, din care o dată în principala emisiune de ştiri”.

De asemenea, CNA a hotărât să emită o decizie de intrare în legalitate pentru emisiunea de teleshopping „Bijuterii TV” , difuzată de postul Prima TV în data de 25.08.2019, în cadrul căreia a fost promovată brăţara magnetică Davis cu nerespectarea dispoziţiilor art. 93 alin. (1) din Codul audiovizualului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.