Celebrul violoncelist lituanian David Geringas, preşedintele juriului secţiunii de violoncel, va susţine miercuri, 4 septembrie, ora 19.00, în deschiderea Concursului Internaţional "George Enescu", un recital pe scena Ateneului Român, fiind acompaniat la pian de Mikhail Mordvinov.
Programul recitalului va cuprinde lucrări de Jean Sibelius - Malinconia op. 20, Edvard Grieg - Sonata în la minor pentru violoncel şi pian op. 36 şi Trei piese din suitele Peer Gynt (Dimineaţa, Dansul Anitrei din Suita nr. 1 op. 46, Cântecul lui Solveig din Suita nr. 2 op. 55) şi Epilog pentru violoncel, pian şi bandă din baletul Peer Gynt de Alfred Schnittke.
Violoncelistul, dirijorul şi fondatorul Orchestrei de Cameră Geringas, David Geringas este unul dintre cei mai influenţi muzicieni ai prezentului, fiind considerat o adevărată punte între tradiţiile violoncelistice est-europene şi occidentale.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Elev al lui Mstislav Rostropovich la Conservatorul din Moscova şi câştigător al Medaliei de aur la Concursul Ceaikovski din 1970, de-a lungul carierei sale a obţinut premii prestigioase, inclusiv de două ori Echo Klassik şi Grand Prix du Disque pentru înregistrările sale cu cele 12 Concerte pentru violoncel şi orchestră de Boccherini, dirijate de Bruno Giuranna.
Compozitori contemporani celebri i-au dedicat artistului lituanian mai multe lucrări, iar discografia sa include peste 120 de discuri. Timp de mai mulţi ani s-a dedicat predării, iar printre elevii legendarei sale clase de violoncel se numără Gustav Rivinius, Jens Peter Maintz, Wolfgang Emanuel Schmidt, Monica Leskovar, Tatjana Vassiljeva, Jing Zhao, Johannes Moser, Maximilian Hornung, Valentin Răduţiu şi Sol Gabetta, iar din 2005 predă la Academia de Muzică Chigiana din Siena.
În anul 2023, David Geringas a câştigat Premiul pentru întreaga carieră oferit de International Classical Music Awards, fiind descris drept “un muzician pasionat, cu o minte strălucitoare, un exemplu de ceea ce are nevoie lumea muzicii în vremurile dificile pe care le trăim”.
Bilete
La ediţia din acest an a Concursului Internaţional George Enescu, eveniment desfăşurat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României şi finanţat de Guvernul României prin Ministerul Culturii, iubitorii de muzică clasică pot achiziţiona atât bilete individuale pentru fiecare concert cât şi 3 tipuri de abonamente, preţurile pornind de la 60 de lei.
Biletele şi abonamentele pentru concertele şi recitalurile organizate în cadrul Concursului Internaţional George Enescu se pot achiziţiona din platforma de ticketing www.eventim.ro, dar şi în format fizic, din Librăriile Cărtureşti, Librăriile Humanitas, magazinele Carrefour sau Good2Go.
Abonamentul pentru concerte simfonice (5 concerte)
Categoria 1 – 800 de lei
Categoria a 2-a – 640 de lei
Abonamentul pentru recitaluri (6 recitaluri)
Categoria 1 – 720 de lei
Categoria a 2-a – 576 de lei
Abonamentul General pentru recitaluri şi concerte simfonice (11 evenimente)
Categoria 1 – 1370 de lei
Categoria a 2-a – 1100 de lei
Categoria a 2-a cu reducere 50% pentru elevi, studenţi, pensionari – 550 de lei
Bilete individuale pentru concerte simfonice (preţ/concert)
Categoria 1 – 200 de lei
Categoria a 2-a – 160 de lei
Categoria a 2-a cu reducere 50% pentru elevi, studenţi, pensionari – 80 de lei
Bilete individuale pentru recitaluri (preţ/recital)
Categoria 1 – 150 de lei
Categoria a 2-a 120 de lei
Categoria a 2-a cu reducere 50% pentru elevi, studenţi, pensionari – 60 de lei
Studenţii, elevii şi profesorii şcolilor şi universităţilor de muzică din toată ţara beneficiază de acces gratuit în baza legitimaţiei şcolare şi de serviciu, în limita locurilor disponibile.
De asemenea, persoanele cu handicap alături de însoţitorii lor beneficiază de acces gratuit în limita locurilor disponibile, conform legii.
Organizatorii nu îşi asumă responsabilitatea pentru biletele şi abonamentele achiziţionate de pe alte platforme de ticketing neoficiale.
Organizatorii Concursului Internaţional George Enescu oferă acces gratuit la etapele preliminare ale tuturor secţiunilor instrumentale din cadrul concursului care vor avea loc la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti în perioada 1 – 18 septembrie 2024 şi la semifinalele acestora, care vor avea loc la Ateneul Român în data de 8 septembrie (violoncel), 14 septembrie (vioară) şi 20 septembrie (pian), nefiind necesară o înregistrare prealabilă.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.