Cel de-al şaptelea sezon al emisiunii de divertisment ”Românii au talent”, difuzat de Pro TV în perioada 17 februarie – 2 iunie, în fiecare vineri seară, a fost lider de audienţă pe toate segmentele de public şi a fost urmărit, în medie, de peste 2,6 milioane de telespectatori la nivel naţional.
Sezonul a fost urmărit, în medie, de 2.610.000 de telespectatori la nivel naţional, obţinând 14,5 puncte de rating şi 33,9% cotă de piaţă, spre deosebire de Kanal D, care a obţinut pe acelaşi interval 6,7 puncte de rating şi 15,6% cotă de piaţă, potrivit datelor furnizate de Kantar Media România, transmise de Pro TV.
Pe segmentul publicului comercial din mediul urban, cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani, emisiunea a înregistrat în perioada 17 februarie - 2 iunie o medie de 16,1 puncte de rating şi 44,9% cotă de piaţă, în timp ce postul de televiziune clasat pe locul al doilea, Antena 1, a obţinut 3,1 puncte de rating şi 8,8% cotă de piaţă.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
La nivel urban, cel de-al şaptelea sezon al emisiunii ”Românii au talent” a obţinut 15,1 puncte de rating şi 35,5% cotă de piaţă, spre deosebire de Kanal D, care a obţinut pe acelaşi interval 6,2 puncte de rating şi 14,5% cotă de piaţă.
În urma preselecţiilor, 50 de concurenţi au continuat competiţia pentru marele premiu. Cinci dintre aceştia au fost aleşi de juriu, format de Andi Moisescu, Mihaela Rădulescu, Andra şi Florin Călinescu, şi prezentatorii Smiley şi Pavel Bartoş, prin intermediul butonului auriu.
Semifinalele live au urmat după zece ediţii de preselecţii. Telespectatorii şi-au susţinut şi votat favoriţii, pe care i-au trimis în finala live, iar juraţii au folosit, pentru prima dată, Wild Card-ul, cu ajutorul căruia au nominalizat cel de-al 11-lea finalist. Juriul a ales şi cei cinci candidaţi pentru câştigarea premiului de originalitate.
În finală, care a avut loc vineri, a fost desemnată câştigătoarea emisiunii şi a premiului de 120.000 de euro concurenta Lorelai Moşneguţu, o adolescentă fără mâini, abandonată de părinţi şi adoptată la vârsta de două luni.
Lorelai Moşneguţu a fost abandonată la naştere, iar la vârsta de două luni a fost luată în plasament, apoi adoptată de Veronica Pârvulescu, asistent maternal. A început să cânte la grădiniţă, iar la 7 ani a intrat la Şcoala Populară de Arte. Într-un an a obţinut 37 trofee şi 180 diplome, nu doar pentru muzică, ci şi pentru teatru şi creaţii literare. Cursurile de orgă le-a început în urmă cu trei ani, iar la şcoală este olimpică la Biologie şi Geografie.
La cea de-a patra ediţie "Românii au talent“, Lorelai Moşneguţu a cântat la orgă folosindu-şi degetele de la picioare, dar şi cu vocea, melodia ”A million stars“ a Luminiţei Anghel.
Pentru premiul de originalitate în valoare de 10.000 de euro, românii au avut la dispoziţie o săptămână pentru a vota, şi l-au ales pe Eduard Antal. Concurentul a reuşit să surprindă publicul cu momentele în care a cântat la orgă cu pedalier.
În finală, ea a pictat folosindu-şi degetele de la picioare în timp ce a interpretat melodia ”Rise Like a Phoenix” care i-a adus cele mai multe voturi din partea publicului.
Pe parcursul celui de-al şaptelea sezon al emisiunii ”Românii au talent” au fost prezentate momente de canto, magie, dans, acrobaţie, beatbox, forţă, arte marţiale, parkour, teatru, bubble show, aerial ring şi silk, flair bartending, chinese pole şi dans pe role.
Înscrierile pentru următorul sezon al emisiunii-concurs ”Românii au talent” au început pe site-ul dedicat show-ului.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...