Descoperirea în Japonia a celei mai vechi piese de bijuterie colorată artificial, o mărgea, a fost anunţată săptămâna trecută, iar aceasta este expusă la Okinawa Prefectural Museum & Art Museum din Naha, potrivit artnews.com.
Deşi presa locală a scris că mărgeaua veche de 23.000 de ani a fost descoperită de fapt în urmă cu cinci ani, ea a fost prezentată acum ca avanpremieră la expunerea în Naha.
Piesa, considerată un prim exemplu de dezvoltare creativă timpurie, este aşteptat să ofere informaţii importante despre cultura paleolitică.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Ea a fost găsită în cochilia unde scafopode şi pictată cu pigment roşu, din care au rămas urme. A fost descoperită pe coasta Okinawa, în peştera Sakitari, şi este considerat că datează din perioada superioară a Paleoliticului, având o vechime de aproximativ 23.000 de ani.
În aceeaşi peşteră, au fost găsite alte obiecte importante, precum cel mai vechi cârlig de pescuit din lume, realizat de asemenea din cochilii, şi un bulgăre de pigment, care ar fi fost folosit ca un creion. Peştera a fost locuită permanent, de generaţii succesive, până în perioada Jomon, în urmă cu 15.000 de ani.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.